Son dakika: Atatürk'e hakaret edip, Türk bayrağını yırtmıştı! Alihan Ş. için karar verildi

Sosyal medyada Atatürk'e hakaret eden, Türk bayrağını yırtan ve Özgecan Aslan'la ilgili hakaret içerikli söylemlerde bulunan 17 yaşındaki Alihan Ş., ilk duruşmada 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırılarak tahliye edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Son dakika: Atatürk'e hakaret edip, Türk bayrağını yırtmıştı! Alihan Ş. için karar verildi

İstanbul 2. Çocuk Mahkemesi'nde kapalı oturumda yapılan ilk duruşmaya tutuklu suça sürüklenen çocuk Alihan Ş. ile avukatı katıldı.

İfadesinin alınmasının ardından davayı karara bağlayan mahkeme Alihan Ş'yi, TCK'nin "Devletin egemenlik alametlerini aşağılama" suçundan 10 ay, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanun'un "Atatürk'ün hatırasına alenen hakaret etmek" suçundan ise 6 ay 20 gün olmak üzere toplam 1 yıl 4 ay 20 gün hapis cezasına çarptırdı.

Alihan Ş. hakkında, hükmün açıklamasının geri bırakılmasına ve 3 yıl süreyle denetime tabi tutulmasına karar veren mahkeme, ayrıca verilen ceza ve tutuklulukta geçirdiği süreyi dikkate alarak tahliyesine hükmetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER