Samsung bu nasıl fiyat düşürme? Kullanıcı zararını kim karşılayacak?

Samsung'un fiyat politikasına akıl sır ermiyor. Çok değil birkaç ay önce ülkemizde 15.000 TL seviyesinde satışa sunulan Samsung logolu modelin fiyatı neredeyse yarı yarıya düştü. Peki ama neden?

TEKNOLOJİOKU TEKNOLOJİOKU
Samsung bu nasıl fiyat düşürme? Kullanıcı zararını kim karşılayacak?

Samsung özellikle Türkiye'de hayli ilginç bir fiyat politikası güdüyor. Yurt dışına baktığımızda genel olarak Samsung modellerinin fiyatlarında öyle absürt derecede değişmeler görmüyoruz.

Lakin söz konusu Türkiye olduğunda iş tamamen farklı bir boyuta gidiyor. Buna en son örneklerden birisi de ülkemizde geçtiğimiz yıl satışa çıkan Galaxy Z Flip.

Z Flip ülkemizde yaklaşık olarak 10 ay önce Mart ayının sonunda satışa çıkmıştı. Hatta bu telefon bize de gelmiş ve izleyicilerimiz için incelemiştik.

İlk çıktığında 15.000 TL gibi absürt bir fiyat etiketine sahip olan Z Flip, şu aralar hayli ucuz bir fiyattan satılmaya başlandı. Sıkı durun söylüyoruz. Hali hazırda Samsung Türkiye garantili Galaxy Z Flip 7600 TL'den başlayan fiyatlarla satılıyor.

Peki bu nasıl bir fiyat düşüşü? Bunu hangi mantıkla açıklayabiliriz? Bu telefonu 15.000 TL'ye satın alanların zararını kim nasıl karşılayacak?

Samsung bu nasıl fiyat düşürme? Kullanıcı zararını kim karşılayacak?

Samsung'un zamanla değer kaybetmesine alışığız. Fakat söz konusu 15.000 TL'lik telefonun yarı fiyatına düşmesi olunca durum biraz absürtleşiyor.

Demek ki kısa süre önce Samsung'un 16.000 TL civarında bir etiketle satışa sunduğu S21 Ultra da çok değil 8 - 9 ay sonra 10.000 TL'nin altında bir fiyatla satılmaya başlanacak. O zaman bu telefona fazladan 8.000 - 10.000 TL vermeye gerek var mı? Burada yorumu tamamen okurlarımıza bırakmak istiyoruz. Siz Samsung'un bu fiyat politikası hakkında ne düşünüyorsunuz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında TEKNOLOJİOKU internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER