Rize Valisi Olayları Değerlendirdi…

Rize'de yaşanan olayları değerlendiren Rize Valisi Nurullah Çakır, sağduyulu davranışından dolayı Rize halkına teşekkür etti.

F5HABER F5HABER
Rize Valisi Olayları Değerlendirdi…

Rize'de yaşanan olayları değerlendiren Rize Valisi Nurullah Çakır, sağduyulu davranışından dolayı Rize halkına teşekkür etti.

Çakır gece yarısı Rize Valiliğinde düzenlediği basın açıklamasında olayların gelişimini değerlendirip, "Bugün saat 18'de sınırlı mekanlar içerisinde eylem yapan gurubun çevrede bulunan vatandaşlar ile karşılıklı bir söz düellosunun belli bir noktaya taşınması sonucu, 50-60 kişilik bir eylemci gurubun ADD binasına girmesi, meraklıların artması ile söz düellosunun karşılıklı olarak artması, güvenlik girimlerimizin kademeli olarak getirdiği güvenlik hassasiyeti oldu."dedi.

HAFİF YARALILAR VAR

Çakır olaylar sırasında yaralananlar olduğunu belirtip, "Polisin müdahalesi ile vatandaşımızda cüzzi bir mağduriyetin olduğunu düşünüyorum. Birkaç vatandaşımız sağlık kuruluşlarında ayakta tedavi oldular. Eylemcilerden de üç kişinin rahatsızlandık diye müracaatları oldu ama şuan tedavi altına olan kimse yok."dedi.

Çakır Rizelilere teşekkür ettiği konuşmasında, "Sonuçta istenmeyen olaylar çok büyümeden. Daha da istenmeyen hal almadan, güvenlik görevlilerimizin içeride ve dışarıda ki sağ duyulu davranışları, kademeli olarak güvenlik tedbirlerini arttırmaları, ikna gayretleri, başka belediye başkanımız, eylemcilerin kanaat önderlerinin telkinleri, çok şükür kimsenin burnu kanamadan olay sonuçlandı. Halkımıza, güvenlik güçlerimize sağduyulu davranışlarında dolayı, basınımıza teşekkür etmek istiyorum" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER