Tekvando G4 Avrupa Şampiyonası'ndan da altın madalyayla dönen İrem Yaman: Altın değil de bronz ya da gümüş alınca herkes yenilmişim gibi görüyor

‘Altın Avcısı’ lakaplı milli tekvandocumuz, kariyerindeki tek eksiğin Olimpiyat madalyası olduğunu söylüyor. 24 yaşındaki Yaman’la psikolojik savaşa benzettiği profesyonel sporculuğu ve mücadele etmek zorunda kaldığı önyargıları anlattı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Tekvando G4 Avrupa Şampiyonası'ndan da altın madalyayla dönen İrem Yaman: Altın değil de bronz ya da gümüş alınca herkes yenilmişim gibi görüyor

Müsabaka günü uyandığında, gün henüz aydınlanmamış oluyor. Saat 06.00 oldu mu, yola düşmeli ve maçın yapılacağı arenaya gitmeli. Bir-iki saat içinde kontrol tartısına çıkacak. Kilo aldıysa bile, öncekinin yüzde 5’ini geçmemeli. Çünkü geçerse oracıkta eleniyor ve müsabakaya katılamıyor.

Kilo sınavından sağ salim geçince, nihayet ısınma vakti... İçinden şöyle geçiriyor: “Çok emek veriyorum, çok fedakârlık yapıyorum. Benim olan altın madalyayı almaya geliyorum.”

Müsabakalar bitip de madalya töreni de yapıldıktan sonra hava yine kararmış oluyor. 24 yaşındaki milli tekvandocumuz İrem Yaman, gün ağarmadan girdiği arenadan yine karanlıkta çıkıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER