2025 yılında yüzde 100 dönüştürülen plastikler 10 milyon tonu bulacak

PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, plastiğin doğada işi olmadığını vurgulayarak, "Türkiye’de yıllık 3,6 milyon ton plastik ambalaj üretiliyor. Plastik üretiminde Türkiye, dünyanın en büyük 6’ncı üretici ülkesi konumunda. Avrupa’da ise Almanya’dan sonra ikinci sırada yer alıyor. Biz plastikleri doğaya atılsın diye üretmiyoruz. Plastiklerin hayatımızda işi çok. Tüketiciyi eğitmeliyiz, atık alt yapımıza ciddi yatırım yapmalıyız ve bir bütün olarak bunu halk hareketine dönüştürmeliyiz" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
2025 yılında yüzde 100 dönüştürülen plastikler 10 milyon tonu bulacak

Türk Plastik Sanayicileri Araştırma Geliştirme ve Eğitim Vakfı’nın (PAGEV) bu yıl 6’ncı kez düzenlediği Uluslararası Plastik Ambalaj Kongresi başladı. ’Plastik ambalajda güncel tehditler ve fırsatlar’ ana temasıyla İstanbul’da yapılan kongreye yurt içi ve yurt dışından sektör temsilcileri, uzmanlar ve akademisyenler katıldı. PAGEV kongresinde sektörün geleceği, plastik ambalajda güncel tehditler, fırsatlar, akıllı ambalaj teknolojisi, plastiklerin geri dönüştürülmesi ve sıfır atık konuları ele alındı.

Kongrede özellikle son yıllarda tüm dünyada plastiğe karşı oluşan olumsuz algı masaya yatırılarak sektör ve sanayici için çıkış yolu arandı. Uzmanlar, gıdaların korunması, israfın azaltılması, sıfır atık ve ekonomiye katkı anlamında plastik ambalajların çok önemli olduğunu vurguladı. Teknolojiyle birlikte ambalajlardaki ’akıllı dönüşümü’ de ele alan katılımcılar, sektördeki yeni fırsatları değerlendirerek, atılması gereken adımları konuştu.

Sektör için kongrenin önemli olduğunu söyleyen PAGEV Başkanı Yavuz Eroğlu, "Her yıl yurt içinden ve yurt dışından birçok katılımcı plastik ambalaj sektörünün geleceğini konuşmak için bir araya geliyor. Dünyada yıllık 360 milyon ton plastik üretiliyor. 1950’lı yıllarda sadece 1,5 milyon ton üretilirken bugün özellikle ucuz olması renkten renge girebilmesi, ipekten yumuşak çelikten sert olması nedeniyle birçok malzemenin yerini alarak 360 milyon ton üretime ulaştı" dedi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER