Moskova’da sürpriz görüşme

BİR süredir Suriye ile temasların istihbarat örgütleri aracılığıyla yürütüldüğü biliniyordu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Moskova’da sürpriz görüşme

Hatta istihbarat örgütleri arasında yürütülen temas Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından dile getirilmişti. Ancak istihbarat başkanları seviyesinde en üst düzey görüşme bugüne kadar iddia olarak yazılsa da hiç doğrulanmamıştı. Libya görüşmeleri nedeniyle gözlerin çevrildiği Moskova’dan gelen MİT Başkanı Hakan Fidan ile Suriye Ulusal Güvenlik Bürosu Başkanı Ali Memluk’un görüşme haberi gündeme bomba gibi düştü.

MOSKOVA’YA KADAR OLAN SÜREÇ

Moskova görüşmesinin öncesinde iki ülkenin istihbarat teşkilatlarının sahada görüşmeler yürüttüğünü biliyorduk. Hatta teşkilat için de üst düzey bir ismin koordinasyonunda sürdürüldüğü bilgisi de vardı. Temaslar bazen doğrudan bazense Rusya aracılığıyla dolaylı sağlandı. Örneğin;

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER