NATO ve Almanya, Suriye'deki 'güvenli bölge' önerisini görüştü

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Türkiye ile Rusya arasında imzalanan mutabakatla ilgili açıklamasında, "Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeleri memnuniyetle karşılıyorum" dedi. Stoltenberg, Suriye’nin kuzeyinde oluşturulacak ‘uluslararası güvenli bölge’ önerisiyle ilgili Alman Bakanla da görüştüğünü söyledi.

F5HABER F5HABER
NATO ve Almanya, Suriye'deki 'güvenli bölge' önerisini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la Rusya lideri Vladimir Putin arasında imzalanan mutabakatla ilgili NATO'dan açıklama geldi.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, “Suriye’nin kuzeyindeki gelişmeleri memnuniyetle karşılıyorum” dedi. Sürecin takip edildiğini dile getiren Stoltenberg, "Şiddetin azalması memnuniyet verici. Soçi mutabakatı Suriye'de çözüm için umut verici. Ancak anlaşmanın sonuçlarını değerlendirmek için erken” ifadelerini kullandı.

"BU UZLAŞIYI İLERİ TAŞIYABİLİRİZ"

"Bu uzlaşıyı ileri taşıyabiliriz, Suriye'de siyasi çözüme ihtiyaç var" şeklinde konuşan Stoltenberg, Suriye'de insani yardım konusundaki öncelikleri hatırlattı.

"DAEŞ'la mücadeledeki kazanımları tehlikeye atmamamız gerekiyor" diye ekleyen Stoltenberg,  Brüksel'de yarın düzenlenecek NATO savunma bakanları toplantısında Suriye'nin kuzeyindeki son durumun görüşüleceğini ifade etti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Suriye’nin kuzeyinde güvenli bölge oluşturma önerisini ortaya atan Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer ile konuştuklarını belirtti. Stoltenberg, barış için atılacak her türlü adımı memnuniyetle karşıladığını söyledi. 

Stoltenberg, Almanya Savunma Bakanlığı'yla, Suriye'nin kuzeydoğusuna yönelik hazırladıkları güvenlik bölgesi önerisini de görüştüğünü söyledi. Almanya'dan yapılan açıklamada da önerinin yarınki toplantıda ele alınacağı belirtildi.

ALMAN BAKAN: ORTAKLAR ‘GÖRÜŞMEYE HAZIRIZ’ SİNYALİ VERDİ 

Almanya Savunma Bakanı Annegret Kramp-Karrenbauer, Suriye’nin Türkiye sınırı boyunca uluslararası güçlerin kontrol ettiği bir ‘güvenli bölge’ oluşturulmasını önermişti.

Bunun üzerine açıklama yapan Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, "Partnerlerimizde belirli bir şaşkınlık ve rahatsızlık var" demişti.

Kramp-Karrenbauer, bugün milletvekillerine yaptığı açıklamada ‘ortakların ve müttefiklerin güvenli bölge önerisini tartışmaya hazır olduklarına dair sinyal verdiklerini’ belirtti.

SONRAKİ HABER