4 gün önce yola çıkmıştı! Antalya açıklarına geldi

4 gün önce Akdeniz’deki ilk sondajına doğru törenle yola çıkmıştı. Türkiye’nin ikinci sondaj gemisi ‘Yavuz’ Antalya açıklarına geldi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
4 gün önce yola çıkmıştı! Antalya açıklarına geldi

Petrol ve doğal gaz arama çalışmaları kapsamında Fatih sondaj gemisinin ardından, ‘Yavuz’ sondaj gemisi de Dilovası Belde Limanı’ndan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’in katıldığı programla 4 gün önce Akdeniz’deki ilk sondajına doğru yola çıktı. 4 gün önce yola çıkmıştı! Antalya açıklarına geldi - Resim : 1

Dünyaca ünlü Konyaaltı Sahili açıklarına gelen Yavuz’u görenler ilgiyle izledi. Turizm kenti Antalya’daki tur teknelerinin de Yavuz’un yakınından geçtikleri görüldü.

4 gün önce yola çıkmıştı! Antalya açıklarına geldi - Resim : 26. nesil ultra derin deniz sondaj gemisi Yavuz, yaklaşık 230 metre uzunluğa ve 36 metre genişliğe sahip. Sondaj kulesinin yüksekliği deniz seviyesinden yaklaşık 103 metre.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER