Kayseri 'De Polis Adayları Yemin Etti

KAYSERİ Polis Meslek Yüksek Okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 226 mezun verdi. Mezuniyet töreninde 226 polis adayı, üzerinde Anayasa ve tabanca bulunan masalara ellerini koyarak meslek yemini etti. Vali Orhan Düzgün, Gezi Parkı olaylarını hatırlatarak, "Günümüzde devletlerin gelişmişlik seviyesi polisiye uygulamalarda insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı ile...

F5HABER F5HABER
Kayseri 'De Polis Adayları Yemin Etti

KAYSERİ Polis Meslek Yüksek Okulu, 2012-2013 eğitim öğretim yılında 226 mezun verdi. Mezuniyet töreninde 226 polis adayı, üzerinde Anayasa ve tabanca bulunan masalara ellerini koyarak meslek yemini etti. Vali Orhan Düzgün, Gezi Parkı olaylarını hatırlatarak, "Günümüzde devletlerin gelişmişlik seviyesi polisiye uygulamalarda insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı ile ölçülmektedir" dedi.

Kadir Has Spor ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen PMYO mezuniyet törenine Kayseri Valisi Orhan Düzgün, 12'nci Hava Üs Komutanı Tuğgeneral Mehmet Cahit Bakır, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Yusuf Kenan Topçu, Emniyet Müdürü Mustafa Aydın ve polis adaylarının yakınları katıldı. Büyükşehir Belediyesi mehter takımının mini konserinin ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan ve yaş kütüğüne plaket çakan dönem birincisi Celil Küngü, "Atatürk'ün 'Polis; asker kadar disiplinli, hukukçu kadar hukuk adamı, anne kadar şefkatli olmalıdır' sözünü ilke edindik. Bizim bu günlere gelmemize katkı sağlayan başta ailelerimiz olmak üzere, okul müdürümüz, öğretim görevlilerimiz ve tüm amirlerimize teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

VALİ'DEN GEZİ PARKI OLAYLARI HATIRLATMASI

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Muammer Güler'in mesajlarının okunduğu törende, PMYO Müdürü 1'inci sınıf Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz da, 11'inci dönemde 226 mezun verdiklerini anımsatarak, "Milletimizin, devletimizin beklentilerini, emeklerini ve hayallerini boşa çıkarmayacağınızdan eminim" diye konuştu.

Kayseri Valisi Orhan Düzgün de mezunlara, Türkiye'de ve Kayseri'de Taksim Gezi Parkı nedeniyle son günlerde yaşanan olayları anımsatarak şöyle dedi:

"Meslek hayatınız boyunca kendinizi sürekli yenilemenizi ve geliştirmenizi tavsiye ediyorum. Günümüzde devletlerin gelişmişlik seviyesi polisiye uygulamalarda insan hak ve özgürlüklerine gösterilen saygı ile ölçülmektedir. Bu bağlamda insan haklarına saygıyı özümsemiş, hukukun üstünlüğüne inanan Atatürk ilke ve inkılaplarına bağlı, bağrından çıktığı milletine hizmet için can atan siz değerli polislerin gideceği yerlerde çok büyük başarılara imza atacağından şüphemiz yok. Son günlerde şehrimizde ve ülkemizde yaşanan istenmeyen olaylarda eylemciler arasından birkaçının tahrikleri sonucu yaptıkları saldırılara rağmen sağduyu ve soğukkanlılığını elden bırakmadan olayların daha da büyümesini önleyen emniyet teşkilatımıza teşekkür ediyorum, yaralanan arkadaşlarımıza geçmiş olsun diyorum."

Okul Birincisi Celil Küngü'nün yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından, dereceye giren polislere belgeleri ve ödülleri törenle verildi. Daha sonra Polis Meslek Yüksek Okulu öğretim görevlileri polis adaylarına diplomalarını takdim etti. Polis silah gösteri takımı, gözleri bağlı olarak MP-5 otomatik tabanca, G-3 ve Kalaşnikof otomatik tüfekleri önce söktü, sonra taktı. Hapkido dövüş sporu takımının polise mukavemette bulunan, bıçak ve silah çekenlere karşı kendini koruma tekniklerini göstermesinin ardından halk oyunları ve tekvando ekibi nefes kesen gösterilerini sundu.

(DHA - Demet ÖZTÜRK)
SONRAKİ HABER