Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı

Mevduat faizi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Merkez Bankası 1-3 ay vadeli mevduatlarda faiz oranını yüzde 67-68 olarak açıklasa da bankalarda şu anda ortalama mevduat faizleri yüzde 60’a yaklaştı. Özellikle mevduat hesabı açılırken yatırılan paraya göre faiz veriliyor. Meblağ yüksekse faiz oranı daha da yükseliyor. Peki faiz farkının sebebi ne? Vatandaşlar yüksek faiz için bankaya gidip pazarlık yapmalı mı? Şu anda 1 milyon TL’nin faiz getirisi ne kadar oldu?

Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı - Sayfa 1

Faiz oranlarının yükselmesi ile birlikte mevduata yatırım cazip hale gelmeye başladı. Bankalarda yatırılan paraya göre faiz oranları değişiyor. Yüksek meblağa daha fazla faiz oranı veriliyor. Peki bunun nedeni ne? Faiz oranları daha da yükselir mi? İşte detaylar...
 

116
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı - Sayfa 2

Milliyet'in haberine göre; TÜİK her ay düzenli olarak finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıklıyor. Bu yılın ilk 4 ayında mevduatlar, enflasyonun altında kazanç sağladı. Peki Mevduat faizleri hala cazip mi? Faizler daha da yükselir mi?
 
 

216
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı - Sayfa 3

Konuyla ilgili merak edilenleri Yeminli Mali Müşavir ve Ekonomist Muhammet Bayram, anlattı.
 

316
Mevduat faizinde yeni dönem başladı! 1 milyon TL'nin aylık getirisi hesaplandı - Sayfa 4

Bayram konuşmasında şu ifadeleri kullandı: “Merkez Bankası’nın bankalara uygulamış olduğu faiz politikasına göre bankaların müşterilerine vermiş olduğu faiz oranları değişiklik gösteriyor.
 

416