İsrail güçleri, yabancı diplomatların El Halil'deki Şehitler Caddesi'ne girmesine izin vermedi

İsrail güçleri, 20'yi aşkın diplomattan oluşan bir heyetin işgal altındaki Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kentini ziyareti sırasında bir caddeye girişine engel oldu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İsrail güçleri, yabancı diplomatların El Halil'deki Şehitler Caddesi'ne girmesine izin vermedi

El Halil İmar Komitesi, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Müzakere İşleri Dairesi'nin iş birliğiyle, bölgede yaşanan gelişmelerle ilgili bilgi vermek ve İsrail'in El-Halil'deki Eski Şehir bölgesini hedef alan yerleşim projelerini anlatmak için 20'yi aşkın ülkeden 30'dan fazla büyükelçi ve konsolosun iştirak ettiği bir gezi düzenledi.

Filistin haber ajansı WAFA'ya göre, diplomatlardan oluşan heyet Eski Şehir'deki gezisi sırasında, 1994 yılındaki Harem-i İbrahim Camisi katliamından bu yana Filistinlilere kapalı olan Şehitler Caddesi'ne girmek istedi ancak İsrail askerleri buna izin vermedi.

Fetih Hareketi Merkez Komitesi Genel Sekreteri Cibril er-Rucub ise gezi sırasında diplomatlara Filistin'de ve bölgede yaşanan siyasi gelişmelere ilişkin bilgi verdi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER