5 projede sağlıklı evler inşa edecek

Tüm dünyayı etkileyen koronavirüsle birlikte gayrimenkul sektöründe de talepler değişti. Bir dönem deprem kriterleri ön plandayken artık sağlık kriterlerinin öne çıktığını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Sağlıklı ev konseptinin ilk örneğini Çekmeköy’deki Ormanköy projemizde hayata geçiriyoruz. 24 ay içinde 5 yeni projeye de başlayacağız ve sağlıklı evler inşa edeceğiz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
5 projede sağlıklı evler inşa edecek

Gayrimenkul sektörü koronavirüsle yaşanan durgunluğu kampanyalarla aşıyor. Önce kamu bankaları konut kredi faizini düşürdü, sonra Emlak Konut GYO kampanya seferberliği başlattı. Atılan adımlarla birlikte salgının yarattığı durgunluğun aşıldığını belirten DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, “Konut kredi faizleri tarihin en düşük seviyelerine indi. Konut almak için müthiş bir fırsat var. Ben şahsen herkesin elini taşın altına koyduğu böylesi bir kampanyanın bir daha kolay kolay gelmeyeceğini düşünüyorum” dedi.

5 projede sağlıklı evler inşa edecek - Resim : 1

BALKONA BAHÇEYE TALEP

Tüm dünyayı etkisi altına alan salgınla birlikte konut tercihlerinde de bir takım değişikliklerin yaşandığını belirten Yılmaz, “Koronavirüs her sektörde olduğu gibi, bizim sektörümüzde de ciddi bir değişikliğe yol açtı. Üstelik bu değişim, sadece Türkiye için değil tüm dünya için geçerli. Bana göre artık yüksek katlı bina devri kapandı. Pandemi süreciyle birlikte artık insanlar az katlı, geniş balkonlu, teraslı ve mümkünse bahçeli evlerde yaşamak istiyor. Bu durum rakamlara da yansıyor. Örneğin, Türkiye genelindeki son verilere bakıldığında balkonlu, teraslı ve bahçeli konutlara talebin yüzde 228 civarında arttığını görüyoruz” diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER