Torbalı Kent Meydanı Projesi Meclise Taşındı

Okul yeri için 250 metre ilerde yaklaşık 8 dönüm arsa veren Torbalı Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Gazi İlkokulu'nun arsasında meydan yapmak istiyor. Kent meydanının yapılmasına bölge esnafı, öğrenci velileri, mahalle muhtarı, ilçedeki diğer siyasileri, odalar ve sivil toplum örgütleri de büyük bir destek verirken, AK Parti karşı çıkıyor. AK Parti İl Başkan...

F5HABER F5HABER
Torbalı Kent Meydanı Projesi Meclise Taşındı

Okul yeri için 250 metre ilerde yaklaşık 8 dönüm arsa veren Torbalı Belediyesi, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılan Gazi İlkokulu'nun arsasında meydan yapmak istiyor. Kent meydanının yapılmasına bölge esnafı, öğrenci velileri, mahalle muhtarı, ilçedeki diğer siyasileri, odalar ve sivil toplum örgütleri de büyük bir destek verirken, AK Parti karşı çıkıyor. AK Parti İl Başkan Yardımcısı Atilla Kaya, geçtiğimiz günlerde bir açıklama yaparak bu arsaya tekrar okul yapılacağını söylemişti.

Belediye Meclis toplantısında konuşan Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur, belediyeye böyle bir ruhsatın gelmediğini, gerekirse yargıya gideceklerini, mevcut yerin okul için uygun olmadığını söyledi.

Dün yapılan Torbalı Belediye Meclis toplantısında konuyla ilgili söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Nurettin Albaş, "Biz bugüne kadar siyasi davranmadık. 4 yıldır Belediye Başkanımızın ilçemiz için yaptığı yatırım ve hizmetlere destek verdik. Kent Meydanı konusunda da belediye başkanımıza yetki vermiştik. Ancak bizim de parti içinde ulaşamadığımız yerler var" diyerek, kent meydanı yapılması için kendilerinin de istekli olduğunu ancak güçlerinin yetmediğini ifade etti.

Mecliste söz alan CHP'li üye Ufuk Yörük ise, "Her yerde kent yenileme, çağdaş şehirleşme, dönüşüm projeleri yapılırken Torbalı'da 4 tarafı araç trafiğine açık olan, bahçesi olmayan bu alanda okul yaptırmak, mahallemize yapılacak en büyük kötülüktür. Bende o mahallenin çocuğuyum, hep birlikte mahallemize bir meydan kazandırıp, mahallemizin gelişmesini sağlayalım. 250 metre ilerde de mahallemize yakışır büyüklükte bir okul yaptıralım" dedi.

Konuyu yargıya taşıyacağını söyleyen Yörük, "Torbalı'yı ve mahallemizi bilmeyenlerin, masa başında siyasi kararlar vermelerini yanlış buluyorum. İlçemizin gelişmesi için elimizden geleni yapıyoruz, ancak birileri çıkıp bozmaya çalışıyor. Meydanı olmayan bir mahallenin gelişmesi ve kalkınması mümkün değil. Okul yeri için 8 dönüme yakın alternatif alan oluşturduk. El birliği ile çalışıp mahallemize hem büyük bir okul, hem de büyük bir kent meydanı kazandıralım" şeklinde konuştu.

Yıkılan Gazi İlkokulu'nun bulunduğu arsanın bin 800 metrekare ve buraya en fazla 12 derslikli bir okul yapılabileceğini, bu alana 250 metre uzaklıkta 7 bin 881 metrekare arsa tahsisinde bulunduklarını belirten Başkan Uygur da, "Belediyeye bu konuda herhangi bir ruhsat kararı gelmedi. Bu alana okul yapılması için bir ruhsat verilmiş olsa bile, bu karar imar durumuna aykırıdır. Belediyemizin bu yönde aldığı kararı var. Gerekirse konuyu Çevre ve Şehircilik Bakanımıza ileteceğiz. Bu konuda son sözü yargı verecek" dedi.

SONRAKİ HABER