Tuğçe, öldürüldüğü evinin önünde anıldı

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, geçen 2 Aralık'ta platonik aşığı tarafından pompalı tüfekle ateş edilerek öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Uludağ, evinin önünde anıldı.

F5HABER F5HABER
Tuğçe, öldürüldüğü evinin önünde anıldı

BURSA'nın Gemlik İlçesi'nde, geçen 2 Aralık'ta platonik aşığı tarafından pompalı tüfekle ateş edilerek öldürülen 25 yaşındaki Tuğçe Uludağ, evinin önünde anıldı.

Olay, 2 Aralık günü Gemlik'e bağlı Umurbey Mahallesi'nde meydana geldi. Tülay ve Özden Uludağ çiftinin iki çocuğundan büyüğü Tuğçe, Pamukkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı Bölümü'nü bitirdikten sonra ailesinin yanına geldi. İş buluncaya kadar Gemlik Halk Eğitim Müdürlüğü'nün açtığı Bilgisayar Kursu'na devam eden genç kız, kendisini platonik aşk ile seven çiftçi Aykut Ertunç'un arkadaşlık teklifini kabul etmedi. Olumsuz yanıt ile çılgına dönen Ertunç, cep telefon numarasını öğrendiği Tuğçe Ertunç'u rahatsız etmeye başladı. Şikayet üzerine savcılık, Aykut Ertunç hakkında genç kıza yaklaşmaması konusunda koruma tedbirli uzaklaştırma kararı verdi.

Uzaklaştırma kararına rağmen Tuğçe Uludağ'ın oturduğu binanın önüne gelen Aykut Ertunç, yanında getirdiği av tüfeği ile Uludağ'ı öldürdü. Kendisi de aynı tüfekle intihar teşebbüsünde bulunan Ertunç yaralı halde otomobiline binerek hastaneye gitti. Aykut Ertunç'un tedavisinin Muradiye Devlet Hastanesi'nde devam ettiği ve taburcu olduktan sonra hakim karşısına çıkartılacağı öğrenildi.

ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE ANILDI

Genç kızın öldürülmesine tepki gösteren ve çoğunluğu kadınlardan oluşan bir grup, Tuğçe'nin evinin önüne geldi.

Burada basın açıklaması yapan Tuğçe Uludağ'ın kuzeni Emre Düzensever'in eşi Beril Düzensever, "Katil Aykut Ertunç, Tuğçemizin canına bilerek, planlayarak kast etmiş ve olay yerinden kaçarak uzaklaşmıştır. Tuğçe'nin ailesi olarak ülkemizde son zamanlarda artan, kadına dönük cinsel istismar, tecavüz ve cinayetlerin son bulmasını istiyoruz. Bu cani tarafından, bizden kopartılan yavrumuz geri gelmeyecek ama biz bu katilin en ağır cezayı alması için, hukuki mücadelemizden başka Tuğçe'ler hayattan koparılmasın diye vazgeçmeyeceğiz" dedi.

(DHA - Hurşit TOPAL)
SONRAKİ HABER