'DAEŞ karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden'

İngiltere Başbakanı Cameron, "DAEŞ dünyamızın karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri. Bu ortak düşmanı bir olabilirsek yenebiliriz" dedi.

F5HABER F5HABER
'DAEŞ karşı karşıya olduğumuz en büyük tehditlerden'

LONDRA (AA) -  İngiltere Başbakanı David Cameron, Güneydoğu Asya turunun ilk ayağı olan Endonezya'ya hareketi öncesinde yaptığı açıklamada, "DAEŞ dünyanın karşı karşıya olduğu en büyük tehditlerden biri. Bu zalim teröristleri ancak ülkelerimizde, başka ülkelerde ve internette önlemler alırsak, ortak düşmana karşı bir olabilirsek yenebiliriz" dedi.

Bu arada, İngiltere Başbakanlığından yapılan açıklamada, Cameron'ın beraberindeki heyetle Güneydoğu Asya turunun ilk ayağı olan Endonezya'ya gideceği belirtildi.

Açıklamada, Cameron'ın, her iki ülkedeki yetkililerle de "İslami aşırılıktan kaynaklanan tehdidi gündeme getireceğini ve terörizmle mücadele için İngiltere'nin Güneydoğu Asya ülkeleriyle yapabileceklerini görüşeceğini" bildirildi.

DAEŞ'in bir sonraki bağlantısı ya da kolunun Güneydoğu Asya'da ortaya çıkabileceğine dair artan endişeler olduğuna dikkati çekilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Güneydoğu Asya'da DAEŞ ve diğer aşırıcı gruplar yerel dillerde propaganda yapıyor. Ebubekir Beşir gibi aşırıcılar, DAEŞ'e bağlılığını bildiriyor. Endonezya, dünyada en fazla Müslüman nüfusa sahip ülke, yaklaşık 220 milyon Müslüman bulunuyor. Malezya da İngiltere ve diğer Avrupa ülkeleri gibi yabancı savaşçı tehdidiyle karşı karşıya. Yaklaşık 500 Endonezyalının Irak ve Suriye'de DAEŞ'e katıldığı tahmin ediliyor, Malezya içinse bu sayının 200 olduğu bildiriliyor."

SONRAKİ HABER