İnegöl’de silahlı saldırı sonrası gerginlik polis tarafından önlendi (2)

AHISKA TÜRKLERİ DERNEĞİ: HİÇBİR ZAMAN KAVGACI TOPLUM OLMADIK

F5HABER F5HABER
İnegöl’de silahlı saldırı sonrası gerginlik polis tarafından önlendi (2)

AHISKA TÜRKLERİ DERNEĞİ: HİÇBİR ZAMAN KAVGACI TOPLUM OLMADIK

Bursa'nın İnegöl İlçesi'nde, otomobilden pompalı tüfekle berber dükkanına ateş açılarak 2 kişinin yaralandığı saldırı sonrası başlayan ve polisin aldığı güvenlik önlemleri sayesinde önlenen gerginlik sonrası Ahıska Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş, açıklama yaptı.

Yaşanan olayın ardından olay yerine giderek Ahıskalıları sakinleştirmeye çalışan Ahıska Türkleri Kültür Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Taş daha sonra Akhisar Spor Kulübü sahasında bir toplantı düzenledi. Çok sayıda Ahıskalının katıldığı toplantıda konuşan Mehmet Taş, "Öncelikle hepimize geçmiş olsun. Yaralılarımız var. İnegöl'deki yaralımızın durumu iyi. Bursa'da ki hastamızın durumu iyi. Yarın inşallah ameliyata alınacak. Hiçbir sıkıntı yok. Öncelikle buna şükür" dedi.

İstanbul'daki hain terör saldırısını hatırlatan Mehmet Taş, şöyle devam etti:

"Ülkemizde şehitlerimiz var. Akşam bizim olayımızın akabinde İstanbul'da meydana gelen iki ayrı patlamada 38 şehidimiz var. Allah hepsine rahmet eylesin. Burada yaşanan sıkıntıdan bizlerin haberi olsa belki olaylar bu boyuta varmadan, bizler müdahil olarak yatıştırırdık. İki kişinin kavgası toplumsal bir kavgaya, toplumsal bir olaya dönüşmezdi. Allah muhafaza akşam gitseydik o tarafa, ölümüz olsaydı, daha fazla yaralımız olsaydı bunun hesabını hiçbirimiz veremezdik. Bu ülkenin devleti var, polisi, hakimi, savcısı var. Bizler konumuzu onlara intikal ettireceğiz. Gevşek olduğu durumlarda bizler sıkıştıracağız. Ama hiçbir zaman kavgacı olmayacağız. Burada biz ekmeğimiz için varız. Belki onlardan da birçoğu ekmeği için var. Bizler ekmek kavgasındayız. Hepimiz buraya geçimimizi temin etmek için geldik."

'GEREKİRSE KARŞI TARAFA GİDECEĞİZ'

Mehmet Taş, zorluklar yaşamalarına rağmen devletin kendilerini yok saymadığını da ifade ederek, "Akşam Kaymakam bey buradaydı. 'Biz her zaman sizin yanınızdayız' dedi. Devletimiz bizleri bu kadar sayarken, biz devletimize, polisimize karşı duracak eylemlerde hiçbir zaman bulunamayız. Bulunmak isteyenleri de biz kendi içimizde engellemeliyiz. Sıkıntıların hepsinin farkındayız. Kaymakam beyle gerekirse karşı tarafa gideceğiz. Onlarında akil insanları var. Onlarda böyle bir olayın oluşmasını istemez. Ama her toplumda olduğu gibi onların içinden de cahil insanlar çıkabiliyor. Fitne, fesatçılar çıkabiliyor. Ortamı karıştırmak isteyenler çıkabiliyor. Bunlara biz prim ve taviz vermememiz gerekiyor. Haklıyken, haksız duruma düşmememiz gerekiyor. Burada ki tüm sıkıntılar Kaymakamımızla, Emniyet Müdürümüzle, oradaki akil insanlarla görüşerek inşallah yatıştıracağız" dedi.

Kavgacı bir toplum olmadıklarını da kaydeden Taş, "Bizler milletimizin tanıdığı gibi toplum olmalıyız. Kavgacı toplum değiliz ama kendimizi de ezdirmeyiz. Hakkımızı hukuk boyutunda sonuna kadar arayacağız. Zalimlik eden olursa kanun nezdinde ceza alması için elimizden ne gelirse yapacağız. Netice akşamki failler gözaltına alındı. Çevik Kuvvet gece 01.30'a kadar buradaydı. Gerekli tespitlerini yaptılar. Hiç kimse devlet bizi ayrıştırıyor diyemez, dememesi gerekiyor. Bizler toplumun bize baktığı gibi olmalıyız. Bunu hiçbir zaman unutmamamız gerekiyor. Biz kavgayla bir yere varamayız. Çünkü bizler kavgacı bir millet değiliz. Sürgünden sürgüne gittiğiniz hangi ülkede kavgacı oldunuz. Şimdi kendi ülkemizde mi kavgacı olacağız? Devletimiz yeterince kavgacı insanlarla uğraşmıyor mu? Netice de akşam 38 tane şehidimiz var. Allah analarına, babalarına sabır versin. Hepsi bizim evladımız. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Belki bizler yaralandık, üzüldük, ağladık ama ailesi kadar üzülemeyiz. O ailenin çektiklerini, yaşadıklarını bizler yaşayamayız. Devletimizin yanında olduğumuzu her ortamda göstermemiz lazım. Polislerle tartışıyoruz, onlara dikleniyoruz, bizlere yakışır mı? Onlar devletimizin polisleri. Onlar bizler için şehit olan insanlar. Bizim için hayatını feda eden insanlar. Onlara karşı gelmek, bizlere kesinlikle yakışmaz" diye konuştu.

(DHA - Yavuz YILMAZ)
SONRAKİ HABER