İkizlerin ardından gelen altız bebek heyecanı yarım kaldı

İZMİR'de, bir yıl önce ikiz bebek dünyaya getiren Pınar Tan'ın, bu kez altız bebeklere hamile kalması, aileye büyük heyecan yaşattı. Ancak altız bebek beklemeye başlayan annenin heyecanı yarım kaldı. Bebeklerden 5'i anne karnında gelişemediği için kalpleri durdu. Anne, hayata tutunan erkek bebeğini 11 hafta sonra dünyaya getirmek için gün saymaya başladı. Pınar Tan, "Bebeğimi, heyecanla...

F5HABER F5HABER
İkizlerin ardından gelen altız bebek heyecanı yarım kaldı

İZMİR'de, bir yıl önce ikiz bebek dünyaya getiren Pınar Tan'ın, bu kez altız bebeklere hamile kalması, aileye büyük heyecan yaşattı. Ancak altız bebek beklemeye başlayan annenin heyecanı yarım kaldı. Bebeklerden 5'i anne karnında gelişemediği için kalpleri durdu. Anne, hayata tutunan erkek bebeğini 11 hafta sonra dünyaya getirmek için gün saymaya başladı. Pınar Tan, "Bebeğimi, heyecanla bekliyorum o, altı kardeşinden bana kalan emanet olacak" dedi.

Fırında çalışan 29 yaşındaki Ercan Tan ile pazarlama işi yapan aynı yaştaki eşi Pınar Tan, mutlu evliliklerinde ilk bebeklerini 4 aylıkken anne karnında kaybetti. Sonrasında büyük üzüntü yaşayan çift, bir süre sonra Pınar Tan'ın ikinci kez hamile olduğunu öğrenmesiyle bebeklerini umutla beklemeye başladı. Bir yıl önce de Ecrin ve İkra adını verdikleri ikiz kızları dünyaya geldi. İkiz kızlarını büyütmek için işten ayrılan Pınar Tan, bir süre önce hem bebeklerinin anne sütünü emmemeleri hem de diğer belirtiler sonrasında doktora kontrole gittiğinde şoke eden gerçeği öğrendi. Doktorun kontrolünde Pınar Tan'a çoklu hamileliği bulunduğu söylendi. Ardından bebeklerin üçüz olduğunu söyleyen doktor, anneyi bir dizi test sonrasında aynı gün içinde ikinci kez ultrasona aldı. Bu kez de anne karnında 6 bebek kesesi bulunca, Pınar Tan'a altız hamile olduğu haberini verdi.

ÖNCE EŞİNİ ARADI

Altız hamile olduğunu öğrendiği anda büyük şok yaşayan Pınar Tan, eşi Ercan Tan'a telefonla söyledi. Aldığı haberle baba Ercan Tan da büyük şaşkınlık yaşadı. İlk önce bebekleri aldırmaya karar veren çift, özel bir hastanedeki kontrollerde bebeklerin altısının da kalbinin attığını öğrenince kürtajdan vazgeçti.

BEŞİNİN KALBİ DURDU

Altızlara hamile kaldığını öğrendikten sonra şok ve sevinci birarada yaşayan Pınar Tan, sık sık doktor kontrollerine gitti. Hamileliğinin 11'inci haftasındaki kontroller sırasında, altızlardan beşinin gelişiminin durduğu saptandı. Bunun sonrasında ise, gelişemeyen bebeklerin kalp atışlarının da artık olmadığı ve anne karnında öldükleri belirlendi. Bebeklerden sadece birisinin hayata tutunduğu yine doktor kontrolleri sırasında ortaya çıktı. Bebeklerinin 5'inin kalbinin durduğu bilgisiyle üzülen Pınar Tan, en azından birisinin hayatta ve sağlıklı olduğunu öğrenince teselli buldu. Kontrolleri düzenli olarak devam eden ve şu anda 29 haftalık olan erkek bebeğin sağlıklı olduğu belirtildi. Yaklaşık 11 hafta sonra hayata "merhaba" diyecek olan bebeğini kucağına alacağı günü sabırsızlıkla beklediğini söyleyen Pınar Tan, önce ikizleri dünyaya getirdiği, ardından altızlara hamile kalıp bunlardan sadece birisini dünyaya getireceği için çok farklı duyguları peşpeşe yaşadığını anlattı.

'6 KARDEŞTEN BANA KALAN EMANET OLACAK'

Anne Pınar Tan, "Bebeğimi, heyecanla bekliyorum. O altı kardeşten bana kalan emanet olacak" dedi.

Baba Encan Tan ise, "Ekonomik olarak ikiz çocukların ardından yeni dünyaya gelecek olan bebekle birlikte elbette zorlanacağız. Ama ne olursa olsun eşimini sağlıklı biri şekilde bebeğimizi dünyaya getirmesi içini ona her türlü desteği veriyorum. Artık 5 kişilik bir aile olmak için sabırsızlanıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

(DHA - Taylan YILDIRIM)
SONRAKİ HABER