Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İlleri tek tek sayıp...

Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri, Kırşehir, Samsun çevreleriyle Ankara'nın güneyi, Kırıkkale ve Ordu'nun batısında yerel olarak kuvvetli sağanak yağış bekleniyor.

VATAN VATAN
Meteoroloji'den sağanak uyarısı! İlleri tek tek sayıp...

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün hava tahmin raporuna göre, bugün  Türkiye genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç  kesimlerinde, Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Batı Karadeniz'in iç kesimlerinde, Orta  ve Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun kuzeyiyle Edirne, Bilecik, Sinop,  Gaziantep, Kilis çevrelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak görüleceği tahmin  ediliyor.   Yağışların, Konya, Karaman, Niğde, Aksaray, Nevşehir, Kayseri,  Kırşehir, Samsun çevreleriyle Ankara'nın güneyi, Kırıkkale ve Ordu'nun batısında  yerel olarak kuvvetli olacağı öngörüldüğünden, ani sel, su baskını, yıldırım,  dolu, yağış anında kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı  dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.   Marmara'da sıcaklık mevsim normallerinde seyredecek   Marmara Bölgesi'nde parçalı ve yer yer çok bulutlu  hava hakim olacak. Meteoroloji 1. Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan bilgiye  göre, bölgedeki hava sıcaklığında önemli değişiklik beklenmiyor.Sıcaklıkların mevsim normalleri civarında seyredeceği bölgede parçalı  ve yer yer çok bulutlu hava öngörülüyor.Sabah Kırklareli, öğle saatlerinde Edirne ile Sakarya'nın güney ve  doğu ilçelerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak tahmin  ediliyor.Rüzgar, bölgede kuzey ve kuzeybatı (karayel) yönlerden hafif, ara sıra  orta kuvvette esecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER