Şehit Ahmet Bıçakcı, Andırın'da gözyaşlarıyla toprağa verildi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan 2 askerden, sözleşmeli piyade er 25 yaşındaki Ahmet Bıçakcı'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toprağa verildi. Şehidin ailesi tabuta sarılıp öperken, baba Hüseyin Bıçakcı, ağlayan çocuklarına karşı bir elini yumruk yaparak, "Dik dur bakayım kızım. Ben dik...

F5HABER F5HABER
Şehit Ahmet Bıçakcı, Andırın'da gözyaşlarıyla toprağa verildi

HAKKARİ'nin Şemdinli İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri bombayı patlatması sonucu şehit olan 2 askerden, sözleşmeli piyade er 25 yaşındaki Ahmet Bıçakcı'nın cenazesi, memleketi Kahramanmaraş'ın Andırın İlçesi'nde toprağa verildi. Şehidin ailesi tabuta sarılıp öperken, baba Hüseyin Bıçakcı, ağlayan çocuklarına karşı bir elini yumruk yaparak, "Dik dur bakayım kızım. Ben dik duruyorum. Düşmana karşı dik duruyorum. Vatan sağ olsun" dedi.

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi'ne bağlı Tekeli Köyü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlatıcıyı infilak ettirmeleri sonucu şehit olan 2 askerden, sözleşmeli piyade er Ahmet Bıçakcı'nın için Andırın'da cenaze töreni düzenlendi. Andırın Devlet Hastanesi morgundan öğle saatlerinde alınan şehit Bıçakcı'nın cenazesi, Yeni Mahalle'de bulunan baba ocağına son kez götürüldü.

Burada helallik alınarak dua edildikten sonra şehit Bıçakcı'nın Türk bayrağına sarılı tabutu, cenaze aracıyla törenin yapılacağı Merkez Camii'nin bulunduğu Kadirli Caddesi'ne getirildi.

Cadde üzerinde düzenlenen cenaze törenine; Vali Mustafa Hakan Güvençer, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri İlker Çitil, Uğur Dilipak, Veysi Kaynak, MHP Kahramanmaraş milletvekilleri Fahrettin Oğuz Tor, Sefer Aycan, 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı Tankçı Kurmay Albay Burç Pekin, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan, Andırın Kaymakamı Mustafa Maslak, İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz, kent protokolü ile şehidin ailesi ve binlerce kişi katıldı.

ŞEHİT BABASI: DİK DUR KIZIM, VATAN SAĞ OLSUN

Şehit babası Hüseyin Bıçakcı cenaze töreninde, gözyaşı döken eşi Meryem Bıçakcı ve çocuklarının yanına gelerek dik durmalarını söyledi. Baba Hüseyin Bıçakcı, bir elini yumruk yaparak, "Dik dur bakayım kızım. Ben dik duruyorum. Düşmana karşı dik duruyorum. Vatan sağ olsun" dedikten sonra camiye giderek öğle namazını kıldı.

ŞEHİT AĞABEYİNİ JANDARMA KOMUTANI TESELLİ ETTİ

Şehidin gözyaşı döken ağabeylerinden Ali Bıçakcı'ya İl Jandarma Komutanı Albay Coşkun Doğan sarılarak teselli etti. Albay Doğan, şehit ağabeyine "Gerçek hayata adım attı Ahmet, şehit oldu. En güzel mertebe. Peygamber efendimize yoldaş olacak. Abdestli namazlı çok şükür. Düşmanları da sevindirmemek lazım. Zor, ateş düştüğü yeri yakıyor. Ciğeriniz yanıyor, bizim de yanıyor ama sizin daha fazla yanıyor" sözleriyle teselli verdi.

TABUTA SARILIP ÖPTÜLER

Şehit Ahmet Bıçakcı'nın Türk bayrağına sarılan anne ve babası ile kardeşleri, uzun süre öperek gözyaşı döktü. Baygınlık geçiren şehidin ailesi, görevliler tarafından teselli edilerek tabutun başından uzaklaştırıldı.

Şehit Bıçakcı'nın cenazesi, özgeçmişi okunduktan sonra İl Müftü Vekili Davut Polat tarafından kıldırılan cenaze namazının ardından dualarla cenaze aracına konuldu. Şehidin Türk bayrağına sarılı tabutu, daha sonra askerlerin omzunda bir süre taşındı. Şehit cenazesi taşınırken, ailesi ve yakınları arkasından bağırarak feryat etti. Şehidin cenazesi, daha sonra Adana Bölge Bandosu ve dev Türk bayraklarıyla yürüyen binlerce kişi eşliğinde bir süre kortej eşliğinde taşındı.

TERÖRE TEPKİ

Bazı milletvekilleri ve ailesinin de tabuta omuz verdiği görülürken kortejdeki binlerce kişi tekbirler getirerek PKK aleyhine sloganlar attı. Kortejin geçtiği caddedeki bir kıraathanenin balkonunda Türk bayrağı sallayan bir kişi, 'Ne mutlu Türk'ün diyene. Büyüklerimiz duysun. Bir çözüm bulun buna. Öyle gözlük takmayla bu işler olmuyor' diye seslendi. Caddedeki bir binanın çatısındaki 2 kadın ise sık sık 'Kahrolsun PKK' sloganları attı. Kortejde dev Türk bayrağıyla yürüyen bazı gruplar ise Kahrolsun PKK, işbirlikçi AKP' sloganları attığı görülerek duyuldu. Kortej eşliğinde 200 metre yüründükten sonra şehidin cenazesi, cenaze aracına konularak götürüldüğü Asri Mezarlığı'nda toprağa verildi.

ANNESİNİ 3 GÜN ÖNCE ARAMIŞTI

Annesi Meryem Bıçakcı'yı 3 gün önce telefonla arayıp evlenmek istediğini ve kendisine kız bakmasını istediğini söyleyen Ahmet Bıçakcı'nın ailesini Ramazan Bayramı'nda, Antalya'daki ağabeyi Ali Bıçakcı'yı da Antalya'da çalıştığı otelde ziyaret ettiği öğrenildi.

(DHA - Mücahit YOLCU, İskender ZENGİN)
SONRAKİ HABER