Veysi Kaynak: 'İran'a yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum'

"İran'dan 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor" diyen Başbakan Yardımcısı Kaynak, sözlerinin çarpıtıldığını ve İran'a yanlış tercüme yapıldığını söyledi.

F5HABER F5HABER
Veysi Kaynak: 'İran'a yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum'

Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, 'İran'dan 3 milyon Afgan güçmenin gelebileceği' yönündeki sözleriyle ilgili açıklama yaptı. Kaynak, "Sözlerim bağlamından koparıldı. 'İran'dan 3 milyon mülteci gelmesini engelledik' dedim. İran'a yanlış tercüme yapıldığını düşünüyorum" dedi.

Kaynak, dün katıldığı CNN Türk yayınında, "İran'da aldığımız bilgilere göre yaklaşık 3 milyon mülteci var. İzinsiz mülteci var ve bunlar Türkiye'ye doğru hareketlenme içerisinde. İran'daki 3 milyon mülteci Türkiye'ye gelmeye çalışıyor" demişti.

İran'sa bugün bir açıklama yayınlayarak Kaynak'ın sözlerini 'alakasız ve tuhaf' olarak tanımlamıştı. Açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı: "İran, 30 seneye aşkın bir süredir komşu ülkelerden gelen milyonlarca mülteciye ev sahipliği yapıyor. Türkiye, İran'ın bunca sene bu insani meseleyi hiçbir zaman siyasi ve özel hedefler doğrultusunda suiistimal etmediğini ve herhangi bir ülkeye karşı kullanmadığını İran'dan öğrenmeli."

SONRAKİ HABER