Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama!

Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç Bakanlar Kurulu sonrasında soruları yanıtladı.

F5HABER F5HABER
Bakanlar Kurulu sonrası flaş açıklama!

Arınç'ın açıklamalarından satır başları:

DİYARBAKIR'DA ELEKTRİK KRİZİ

Sadece bugün değil geçmişten gelen bazı borçlar var. Firmaların iyi niyetli yaklaşımı olduğunu biliyoruz. Ama kişi ya da kurumların bedelini ödememek gibi bir ısrarı var. Toplam 255 milyon lira borç var bölgede. DEDAŞ'ın tüm çabalarına rağmen bu borçlar ödenmedi. Bunun üzerine DEDAŞ elektrikleri kesti ve belediyeler bir direnişe başladı.

Hoş olmayan görüntüler kamuoyunun gündemine geldi.Diyarbakır'da 87 milyon borçları bulunuyor belediyelerin. Şanlıurfa'da 76 milyon liralık borçlarla ilgili görüşmeler devam etmektedir. Şanlıurfa borçlarını iyi niyetle ödemeyi taahhüt etti.

Mardin belediyesiyle ilgili görüşmeler sürüyor. Mardin borcumuz borçtur ödeyeceğiz dediler.Siirt'te borçlar ödendi. Şırnak'ta 25 milyon borç var ama ödeme taahhüdü alındı.DEDAŞ bölgesinde herhangi bir elektrik kesintisi yoktur şu anda…"Hiçbir şey ödemem" denirse bu doğru değil yasalar da buna izin vermiyor. Konunun en yakın zamanda uzlaşmaya varacağını düşünüyorum.

YURTDIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı sunum yaptı. Yurtdışındaki okullar Türkiye aleyhine çalışıyor mı, konuşuldu. Pek çok okulda Türk okulları var, kapsamlı bir eğitim çalışması yapılacak. Ana hatları çizildi, detayları haftaya netleştirilecek. Bulundukları ülkelerin hukuku içerisinde meseleye bakmamız lazım. Bir vakıf kurarak yeni okullar açmayı hedefliyoruz.

BEDELLİ ASKERLİK

Bu bir kanun meselesiydi. 28 yaşından gün alanlar istifade edecekti. Şu ana kadar 125 bin civarı gencimiz istifade ediyor.O arkadaşlarımıza söyleyecek hiçbir şeyimiz yok. 1 Ocak'tan sonra doğanlara sabır veya askere koşa koşa gitmelerini tavsiye ediyorum. AYM'ye bireysel başvuru diye bir şey geldi kulağıma. Onu da ihmal etmesinler.

YUNANİSTAN SEÇİMLERİ

Şimdi farkediyorum ki Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş.

KOBANİ'DE SON DURUM

Tam anlamıyla teyit edilmiş değil. Türkiye'nin bu konuda olumlu rolü olduğunu umarım unutmazlar.

SONRAKİ HABER