"8 Haziran Türkiye'nin yeni başlangıcı olmalı"

-CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'ın Türkiye'nin yeni bir başlangıcı olması gerektiğini söyledi

F5HABER F5HABER
"8 Haziran Türkiye'nin yeni başlangıcı olmalı"

AYDIN/İZMİR (AA) - CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, 8 Haziran'ın Türkiye'nin yeni bir başlangıcı olması gerektiğini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Aydın Kent Meydanı'ndaki mitinginde vatandaşlara hitap etti.

Kılıçdaroğlu, "8 Haziran, Türkiye'nin yeni bir başlangıcı olmalıdır" ifadesini kullanan Kılıçdaroğlu, "Rahmetli Ecevit'in dediği gibi, 'Ne ezen ne ezilen, insanca, hakça bir düzenin başlangıcı olmalıdır. 8 Haziran, esnafın, çiftçinin, sanayicinin, emeklinin, herkesin kazandığı ama hortumcuların kaybettiği bir tarih olmalıdır" diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Türkiye nüfusunun yüzde 1'inin 2002 yılında ülkedeki toplam servetin yüzde 39'una, 2014'te ise yüzde 54,3'üne sahip olduğunu öne sürerek, "Yani Türkiye nüfusunun yüzde 1'i, yüzde 99'undan daha zengin. Bu düzeni değiştireceğim. Halkın çıkarına hizmet eden bir düzeni yeniden inşa edeceğim" dedi.

Üretim, alın teri ve emekten yana program uygulayacaklarını dile getiren Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Seçim bildirgemizi açıkladık, ezberleri bozuldu. Arkadan yüz yılın projesini Merkez Türkiye Projesi'ni hazırladık, kimyaları bozuldu. 8 Haziran'da inşallah yeni bir başlangıçla Türkiye'yi şaha kaldıracağız. Hakça, insanca bir düzen kuracağız"

Kılıçdaroğlu, uzun ve kısa dönem olmak üzere iki aşamalı süreçlerinin olduğunu, refahı topluma yayacaklarını, üreteni, alın teri dökeni destekleyeceklerini belirterek, şunları kaydetti:

"Ankara'da oturan beyler, Samsun'da açlıktan ölen Kübra bebeği unuttular, ben unutmadım. Konya'da kışın bir gecekonduda cam kırık olduğu için zatürreden ölen Ayaz bebeği unuttular ama ben unutmadım."

Kılıçdaroğlu, "Onlar kendilerine saray yaptılar, benim saray merakım yok. Koruma ordusu kurdular, benim öyle bir orduya ihtiyacım yok. Halkıma güveniyorum" dedi.

Merkez Türkiye Projesi

İzmir Ticaret Borsası'nca bir otelde düzenlenen söyleşiye de konuk olan Kılıçdaroğlu, burada yaptığı konuşmada, "Eğer demokrasi ve hukukun üstünlüğü yoksa siz yabancı sermayeyi bir ülkeye getiremezsiniz. İş adamına yatırım yaptıramazsınız" ifadelerin kullandı.

Kılıçdaroğlu, Merkez Türkiye Projesi ile ilgili olarak da "Şu ana kadar hiçbir iktisatçı 'Bu proje yanlıştır, rakamlar doğru değildir, yeteri kadar düşünülmemiş projedir' demedi. Sadece 'Yeri nerede olacak, neden yerini belirlemediniz' dediler" şeklinde konuştu.

CHP lideri, "Siyasetçi olarak biz yeri belirleseydik emin olun bu projeye gölge düşürürdük. Yeri belirlemek siyasetçinin işi olmaktan çok, bu megakentte görev yapacak iş dünyasınındır" dedi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sayın Davutoğlu, 'benim kitabımda vardı, oradan yürüttüler mi çaldılar mı' öyle bir şey söyledi. Kitabını okumamıştım, arkadaşlara sordum 'gerçekten kitabında var mı böyle bir şey' diye. Bir yerinde bir merkez sözcüğü geçiyormuş. Merkez sözcüğü geçiyor diye Merkez Türkiye Projesi olmaz."

"Hangi iktidar gelirse gelsin, bu projeyi uygulamak zorundadır" diyen Kılıçdaroğlu, "Bu projenin uygulanmadığı bir Türkiye, büyüyen, gelişen bir Türkiye olamaz" ifadesini kullandı.

SONRAKİ HABER