Erdoğan: Ak Parti kendi teklifini vermeli

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki kahvaltıda yeni anayasa konusuna değinen Erdoğan'ın "Biz elimizden geleni yapalım. Gerekirse Ak Parti kendi teklifini vermeli" dediği öğrenildi

VATAN VATAN
Erdoğan: Ak Parti kendi teklifini vermeli

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, önceki Sabah Ak Parti Meclis Grup Yönetim ve Disiplin Kurulu üyeleriyle kahvaltıda buluştu. Erdoğan, Ak Parti heyetini Külliye yerleşkesindeki Cumhurbaşkanlığı Konutu'nda ağırladı. Basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık 2 saat sürdü ve sohbet havasında geçti.

Milletvekilleri ağırlıklı olarak seçim bölgeleriyle ilgili çalışma ve taleplerini Cumhurbaşkanı'na aktardı. Görüşmede, Ak Parti kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Meclis'teki Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun dağılması süreci de gündeme geldi. Ak Partili üyeler muhalefetin tutumunu eleştirirken, Erdoğan'ın konuya ilişkin, “Yeni anayasa konusunda tüm partiler millete söz verdi. Bu konuda kararlı biçimde çalışmalar yürütülmeli. Biz bu konudaki sözümüzü tutalım. Komisyonda olmuyorsa Ak Parti gerekirse kendi teklifini vermeli. Reddedilecekse Meclis'te reddedilsin” değerlendirmesini yaptığı öğrenildi.

Olayın başkanlığa indirgenerek tartışılmasını da eleştirdiği belirtilen Erdoğan'ın, “Bizim meselemiz Başkanlık meselesi değil. Sistemin iyi işlemesi” dediği kaydedildi.

'Suçlu hesap vermeli'

Görüşmede Erdoğan'ın, paralel yapıyla mücadele konusunun gündemden düşürülmemesini istediği kaydedildi. Erdoğan'ın “Paralelle mücadele devam etmeli. Bu bugünden yarına bir şey değil. Bir süreç. Bu süreç bitmedi, devam etmeli” ifadelerini kullandığı bildirildi.

Erdoğan'ın konuyla ilgili değerlendirme yaparken, teröre, terör örgütlerine, devlet güvenliğine yönelik yapılanmalara destek veren, suç işleyen kamu görevlilerinin yargıda hesap verebilmelerinin sağlanabilmesi için, “Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun”da değişiklik yapılması gerektiğine de işaret ettiği, “Suç işleyenden bunun hesabı sorulmalı. Devlet meurları herşeyi yapar, suç işler ama kolay kolay hesap vermez anlayışı değiştirilmeli” değerlendirmesini yaptığı belirtildi.

Kabuller sürecek

Ak Parti Grup Başkanvekili İlknur İnceöz ise görüşmede Ak Partili kadın vekillerin bir ricasını Cumhurbaşkanı'na iletti. Milletvekili arkadaşlarının kendisiyle görüşmek istediğini söyleyince Erdoğan'ın milletvekillerinden çok sayıda randevu talebi geldiğini, programının yoğunluğu nedeniyle tek tek görüşme imkanı olmadığını, ancak gruplar halinde milletvekillerini Külliye'de ağırlacağını söylediği ifade edildi. Erdoğan'ın, bu çerçevede de ilk sözü kadın milletvekilleri için verdiği belirtildi. (Milliyet)

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER