Tarihi gün! Halkalı-Gebze banliyö hattı açılıyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Halkalı-Gebze banliyö hattının açılışında açıklamalarda bulunuyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Gebze-Halkalı Banliyö Hattı için yaklaşık 8,5 milyar lira harcandığını bildirdi.

VATAN VATAN
Tarihi gün! Halkalı-Gebze banliyö hattı açılıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları;

- Gebze-Halkalı Banliyö Hattı'nda çalışacak 440 vagondan 300'ünün ülkemizde üretilmiş olmasıyla iftihar ediyoruz.

- Gebze - Halkalı Banliyö Tren Hattı, İstanbullulara net 1 saat 10 dakika kazandıracak. Görüyorsunuz hizmet başka bir şey, laf başka bir şey.

- İstanbul'un en işlek ve dolayısıyla trafik yoğunluğu en çok olan bu hat saatte tek yönde 75 bin, günde ise 1 milyon 700 bin yolcu taşıyacak.

- Normalde ancak 100 bin araçla taşınabilecek yolcuyu, bu banliyö tren hattımız tek başına gidecekleri yerlere ulaştıracak.

- Bu hatla birlikte İstanbul'un 170 kilometre olan raylı sistem uzunluğunu, 63 kilometre ilaveyle 233 kilometreye çıkarmış oluyoruz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER