Fransa, Burkina Faso topraklarında hava operasyonu düzenledi

Fransız ordusu Burkina Faso topraklarında düzenlediği hava operasyonunda Benin'de faaliyet gösteren terörist grubun hedef alındığını ve 40 teröristin öldürüldüğünü belirtti.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Fransa, Burkina Faso topraklarında hava operasyonu düzenledi

Fransa ordusu Burkina Faso’da, Benin’deki milli parka düzenlenen saldırıdan sorumlu terörist grubun 40 mensubunu öldürdüğünü duyurdu.

Ordunun Twitter hesabından yapılan açıklamada, Burkina Faso ordusuyla yapılan ortak operasyonda, komşu ülke Benin’de faaliyet gösteren terörist grubun hedef alındığını belirtildi.

Benin, Nijer ve Burkina Faso'nun ortak sınırında yer alan ve 3 ülke tarafından yönetilen W Milli Parkı'nın Benin tarafına 8 Şubat’ta düzenlenen 1’i Fransız 9 kişinin ölümüne yol açan saldırıdan sorumlu grubun yerinin hava istihbaratıyla tespit edildiği aktarılan açıklamada, perşembe motosikletlerle Burkina Faso sınırına geçen bir grup teröristin insansız hava aracıyla hedef alındığı ifade edildi.

Açıklamada, İHA ile yapılan operasyonda 10 teröristin öldürüldüğü, bunun ardından savaş uçaklarıyla yapılan saldırılarda da en az 30 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER