İlk taksit ödemesi için son gün

Bu yıl yapılan 5’inci yapılandırmada son başvuru tarihi 30 Eylül olarak açıklanmıştı. Başvuruda bulunan kişi ve firmalar için kritik tarih ise 1 Kasım. Vergi borcunu yapılandıranların ilk taksit ödemesini bugün yapmaları şart. İkinci taksit ödemesi ise 30 Kasım’da yapılacak. İlk 2 taksiti zamanında yatıramayanlar, yapılandırma hakkını da kaybediyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlk taksit ödemesi için son gün

Vergi borcunu yapılandıranlar için bugün (Pazartesi) son ödeme günü. 7326 sayılı yasa çerçevesinde borcunu yapılandıranların peşin ödeme ya da ilk taksit için ödeme süresi için bugün son gün. Ayrıca ikinci taksit için de son ödeme günü 30 Kasım. Bu her iki taksit zamanında ödenmezse yapılandırma bozulacak.

5 YAPILANDIRMADAN BU YIL 46.4 MİLYAR LİRA

2022 yıllık programında merkezi bütçenin mevcut durumu ile ilgili detaylı bilgilere yer verildi. Gelir tarafında 2016 yılından itibaren çıkarılan yapılandırmalardan elde edilen gelirler yer aldı. Kamu alacaklarının yapılandırılmasına ilişkin tek seferlik düzenlemeler kapsamında 2016 yılında yürürlüğe giren 6736 sayılı yasa uygulanmasından 945 milyon lirası 2021 yılının ilk dokuz ayında olmak üzere toplamda 43.9 milyar lira gelir elde edildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER