Pili kim, nasıl icat etti?

20. yüzyıl yaşamını icatlarıyla büyük bir şekilde etkileyen Amerikalı mucit ve iş adamı Thomas Alva Edison 28 Mayıs 1902 pili buldu.

GASTE24 GASTE24
Pili kim, nasıl icat etti?

1800’lerin sonlarında otomobil geliştirildiğinde, elektrikli araçlar benzinle çalışan içten yanmalı motorlarla donatılmış olanlara göre daha popülerdi. Ancak ilk elektrikli arabaların büyük bir dezavantajı vardı. Kullandıkları piller ağırdı ve asit sızdırmaya meyilliydi. Bu da arabaların içini aşındırıyordu.

Pili kim, nasıl icat etti? - Resim : 1

Edison daha hafif, daha güvenilir ve daha güçlü bir pil icat etmeye karar verdi. Edison, kapsamlı bir araştırma yaptıktan ve erken bir tasarımın utanç verici başarısızlığını yaşadıktan sonra güvenilir bir alkalin pil buldu. 1910’da üretimine başladı. Bununla birlikte, çalışmaları kısa süre sonra Henry Ford’un içten yanmalı motorla çalışan ucuz Model T arabasını geliştirmesiyle gölgede kaldı.

Pili kim, nasıl icat etti? - Resim : 2

Yine de Edison’un bataryası madencilik lambalarında, trenlerde ve denizaltılarda kullanıldı. Edison’un sonraki kariyerinin en başarılı ürünü haline geldi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER