AB müzakereleri artık başlatmalı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Hollanda Başbakanı ile basın toplantısında “AB’nin kısır çıkar hesaplarına teslim olmadan artık üyelik müzakeresi fasıllarını açmasını, Gümrük Birliği’nin güncellenmesi müzakerelerine süratle başlamasını bekliyoruz” dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
AB müzakereleri artık başlatmalı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye resmi ziyarette bulunan Hollanda Başbakanı Mark Rutte ile Beştepe’de yaptığı kritik görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında özetle şu mesajları verdi:

DİPLOMATİK TEMASLAR SÜRÜYOR

“Görüşmelerimizde ikili ilişkilerimizin çeşitli yönlerini değerlendirdik. Türkiye-AB ilişkileriyle birlikte küresel meselelerde fikir teatisinde bulunduk. Ukrayna’daki gelişmeleri ayrıntılı şekilde ele aldık. Sayın Zelenski ve Sayın Putin ile temaslarımı sürdürüyorum. Ateşkes ve kalıcı barışa giden yolda elimizden gelen desteği sunmaya hazır olduğumuzu bir kere daha vurguladık. Şartların zorluğunun farkındayız ancak diplomasiyi tek çıkış yolu olarak gören samimi girişimlerimizi bundan sonra da sürdüreceğiz.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER