Kripto paralar için önemli karar! Ödemelerde kullanılması yasaklandı

Kripto para ile alışverişin önüne geçmek için Merkez Bankası yönetmelik yayımladı. Hemen her gün ortaya çıkan kripto para ile tost, otomobil satışı gibi işlemler 30 Nisan'dan itibaren gerçekleştirilemeyecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Kripto paralar için önemli karar! Ödemelerde kullanılması yasaklandı

Kripto varlıklar, ödemelerde doğrudan veya dolaylı şekilde kullanılmamasına yönelik yönetmelik hazırlandı ve uygulanması için tarih belirlendi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın "Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik"i Resmi Gazete'de  yayımlandı.

Yönetmeliğin amacı, ödemelerde kripto varlıkların  kullanılmamasına, ödeme hizmetlerinin sunulmasında ve elektronik para  ihracında kripto varlıkların doğrudan veya dolaylı olarak  kullanılmamasına ve ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto  varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti  sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına  aracılık etmemesine ilişkin usul ve esasların belirlenmesi olarak  gösterildi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER