Küresel piyasalar, ekonomik aktiviteye ilişkin iyimserlikle pozitif seyrediyor

Küresel piyasalar, açıklanan verilerin ekonomik aktiviteye ilişkin iyimserliği artırması ile pozitif bir seyir izliyor.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Küresel piyasalar, ekonomik aktiviteye ilişkin iyimserlikle pozitif seyrediyor

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınında aşılama çalışmalarında sağlanan ilerleme ile ekonomilerin beklenenden hızlı toparlayabileceğine işaret eden öncü veriler pay piyasalarını destekliyor.

ABD'de dün açıklanan verilere göre, perakende satışlar, martta aylık yüzde 9,8 artarak beklentilerin üzerinde yükseliş kaydetti. Analistler, perakende satışlardaki hızlı yükselişte, Kovid-19'a karşı aşılamanın hız kazanması, salgına yönelik önlemlerin gevşetilmesiyle işletmelerin yeniden açılması ve ekonomik destek paketi kapsamında sağlanan 1.400 dolarlık doğrudan nakit yardımının etkili olduğunu belirtti.

Öte yandan ABD'de işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı da 10 Nisan ile biten haftada 576 bine inerek Mart 2020'den bu yana kaydedilen en düşük seviyeye geriledi. Bu gelişmelerle Dow Jones endeksi yüzde 0,90 ve S&P 500 endeksi yüzde 1,11 artarak tüm zamanların en yüksek kapanışını gerçekleştirirken, Nasdaq endeksi de yüzde 1,31 yükseliş kaydetti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER