'Tacizci hoca' Burhan Dalğali'den 'yok artık' dedirten yanıt! Koşarak uzaklaştı

İstanbul Esenler'de çekilen görüntüleri büyük tepki çeken ve "Dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık" yapmaktan yargılanan Burhan Dalğali'nin müştekilerden aldığı parayı iade etmesine karar verildi. Dalğali, "Görüntülerde kitaptan bir şey okuyorsunuz gibi görünüyor. Ne okuyorsunuz?" sorusuna "Kendi nefsimin müdafaası için yaptım. Okuyor gibi göründüğüm kitaptan Arapça bir şeyler yazmıyordum" yanıtı verdi. Duruşma sonrasında adliyeden ayrılan Burhan Dalğali, basın mensuplarının görüntü çektiğini fark etmesi üzerine koşarak adliyeden uzaklaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
'Tacizci hoca' Burhan Dalğali'den 'yok artık' dedirten yanıt! Koşarak uzaklaştı

"Dini inanç ve duyguları istismar ederek dolandırıcılık" yaptığı gerekçesiyle yargılanan sanık Burhan Dalğali'nin, müştekilerden aldığı 3 bin 200 lirayı iade etmesine karar verildi.

Bakırköy 23. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuksuz sanık Burhan Dalğali, müşteki Ebubekir B. ve eşi Sema Nur B. ile sanık avukatı katıldı.

Mahkeme Başkanı Filiz Battır Ekinci, sanık Dalğali ile ilgili sosyal medyada çıkan ve bir kadınla birlikte çekilen görüntülere ilişkin bir şikayetçinin olmadığını belirterek, sanık hakkında dinen yetkili olmadığı halde "hocalık" yaptığı gerekçesiyle "Tekke ve Zaviyelerle Türbeleri Seddine ve Türbedarlıklar ile Birtakım Unvanların Men ve İlgasına Dair Kanun'a muhalefet" suçundan iddianame hazırlanarak bu dosya ile birleştirildiğini söyledi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER