'İlk doz nişan, ikinci doz düğün...' 9 SORUDA 2'nci dozun yan etkileri...

BioNTech aşısı 2'nci dozunda yan etki görülme ihtimali daha yüksek. Türkiye'de aşılama ölçeğinin arttığı bugünlerde söz konusu yan etkiler hemen hemen her Whatsapp grubunun konusu. Mevzu konuşuldukça tereddütler de artabiliyor, hatta ilk dozu olup ikinci randevuya gitmeyenlerin sayısı da yükselmekte. Ancak konuştuğumuz uzmanlar 2'nci doz ile ilgili çok net: 'Yan etkiler kısa sürede kayboluyor ve hiçbir yan etki hastalığın kişilere yaşatacağı klinik tablo ile yarışamaz'

HÜRRİYET HÜRRİYET
'İlk doz nişan, ikinci doz düğün...' 9 SORUDA 2'nci dozun yan etkileri...

“2. dozun yan etkileri çok ağırmış, arkadaşımı yıktı geçti... 2. dozdan sonra korona oldum günlerce yataktan kalkamadım... Bir hafta sonra 2. doz randevum ama ama yan etkilerinden korktuğum için yaptırmayı düşünmüyorum...“ Bu ve benzeri cümleleri siz de etrafınızda son zamanlarda çok sık duymaya başladınız değil mi?

Peki, 2. doz aşılar gerçekten de duyduğumuz gibi çok daha güçlü yan etkilere mi neden oluyor? Neden bazı insanlar hiç etkilenmediğini söylerken bazıları aşıdan sonra yan etkileri çok ağır bir şekilde hissettiğini dile getiriyor? Gelin bu soruların yanıtını konunun uzmanlarından alalım.

Sağlık Bakanlığı, Covid-19 aşısı sonrası görülebilecek olası yan etkileri şu şekilde sıralıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER