DSÖ'den korkutan açıklama: Böyle giderse başa döneriz!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus korkutan bir açıklama yaptı. Koronavirüs salgınına karşı tüm dünyada başlayan aşılama programlarının dünya nüfusunun büyük bir kısmına hala ulaşmadığının altını çizen Ghebreyesus, durumun böyle devam etmesi durumunda salgında başa dönülebileceği konusunda uyarıda bulundu.

HÜRRİYET HÜRRİYET
DSÖ'den korkutan açıklama: Böyle giderse başa döneriz!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Ghebreyesus, "2,5 milyar nüfusu olan yaklaşık 130 ülkede henüz tek bir doz (Kovid-19 aşısı) uygulanmadı." dedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, DSÖ'nün Cenevre'deki merkezinde video konferans yöntemiyle basın toplantısı düzenledi.

Kovid-19 aşılamalarında sağlık çalışanları, yaşlılar ve ciddi hastalıkları olan kişilere öncelik verilmesi gerektiğini vurgulayan Ghebreyesus, "Küresel olarak, aşıların sayısı, rapor edilen vaka sayısını geçti. Bir anlamda, bu iyi haber ve bu kadar kısa bir zaman diliminde dikkate değer bir başarı." diye konuştu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER