ABD 2021'e felaket rakamlarla giriyor... Salgın boyut atladı!

2021 yılına yeni tip koronavirüs (Kovid-19) gölgesinde giren ABD'de salgın rakamları "yeni en üst seviyelere" ulaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
ABD 2021'e felaket rakamlarla giriyor... Salgın boyut atladı!

Ülkedeki Kovid-19 rakamlarını derleyen Kovid İzleme Projesi (Covid Tracking Project) verilerine göre, dün virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 3 bin 700'ü aşarken, hastanelerde tedavi altına alınanların sayısı ise salgının başından bu yana en yüksek seviyeye çıkarak 124 bin 686'ya ulaştı.

Eyalet bazında Teksas 11 bin 775 hastayla Kovid-19 nedeniyle hastanede tedavi altına alınanlarda zirve yaparken, Kovid-19 hastaları eyalet genelinde hastanelerin yüzde 15 kapasitesini oluşturdu, Laredo gibi salgının yoğun olduğu bazı noktalarda ise bu oran yüzde 36'ya çıktı.

Teksas Valisi Greg Abbott, birkaç günde salgın rakamlarında gerileme görülmediği takdirde "ekonomik ve sosyal sınırlamaları tekrar başlatabilecekleri" uyarısında bulundu.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER