Dijital Oyunlarda Mahremiyet Rehberi yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, "İnternetin uçsuz bucaksız dünyasında, milletimizi ve çocuklarımızı dijital tehlikelere karşı korumak için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız" dedi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Dijital Oyunlarda Mahremiyet Rehberi yayımlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumunca (BTK) yayımlanan "Dijital Oyunlarda Mahremiyet Rehberi"nin, ebeveynler açısından yol gösterici olacağını belirterek, "İnternetin uçsuz bucaksız dünyasında, milletimizi ve çocuklarımızı dijital tehlikelere karşı korumak için elimizden gelenin fazlasını yapmak zorundayız." değerlendirmesinde bulundu.

Sayan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, dünyada ve Türkiye'de çocukların, dijital oyun platformlarında mahremiyet kavramını göz ardı ettiklerini bildirdi.

Rehber'in, bu anlamda ebeveynlere yol gösterici bilgiler sunduğunu ifade eden Sayan, dijital oyunlarda mahremiyetin korunması için öncelikle oyunların yaş derecelendirmelerine dikkat edilmesi gerektiğine dikkati çekerek, çocukların gelişim düzeyleri için hangi oyunların uygun olduğu konusunda ebeveynlerin hassasiyet göstermelerinin önemine değindi.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER