Pet şişeden binlerce çamaşır makinesi

Son dönemde sürdürülebilirliğin daha da önem kazandığına dikkati çeken Arçelik, dün düzenlediği toplantı ile yeni marka stratejisini paylaştı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Pet şişeden binlerce çamaşır makinesi

Arçelik’in yeni sloganı Arçelik Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Yalım Uzun ve Arçelik Türkiye Pazarlama Direktörü Mehmet Tüfekçi tarafından duyuruldu. Buna göre Arçelik, sloganını ‘iyiliği aşkla tasarlar’a dönüştürdü.

SÜRDÜRÜLEBİLİR ÜRETİM

Arçelik toplantısında ayrıca sürdürülebilir teknolojileri de paylaşıldı. Açıklamada çamaşır makinelerinin kazanlarında dönüştürülmüş pet şişe kullanıldığı belirtilirken şu ifadelere yer verildi: “2019 yılında 215 bin adet PET TUB kullanımlı makine üretildi. 8 bin adet pet kazanlı Arçelik marka çamaşır makinesi ürettik. Mısır nişastası ve şeker kamışı gibi doğal malzemelerden üretilen hammaddelerden geliştirdiğimiz dayanıklı plastik parçaları buzdolaplarında kullanıyoruz. Yumurta kabuklarını, biyolojik hammaddelerden üretilen plastikler ile bir araya getirip yüzde 100 biyolojik içerikli buzdolabı yumurtalıkları üretiyoruz. Atık balık ağlarını beyaz eşyalarda kullanıyoruz. Geri dönüştürülmüş plastikler kullanarak elektrik süpürgeleri üretiyoruz.”

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER