İlk ölüm İngiltere'de! Hayvan sahiplerine kritik uyarı: Sakın sarılmayın

Koronavirüs salgını başladığından beri sadece hayvan severler değil bilim insanları da evcil hayvanların virüsten nasıl etkilendiğini merak ediyor ve araştırıyor. İngiltere'den gelen bir haber ise bu konudaki şüpheleri doğruladı. Sahibinden Kovid-19 kapan bir kedi durumu çok ağırlaşınca uyutulmak zorunda kaldı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
İlk ölüm İngiltere'de! Hayvan sahiplerine kritik uyarı: Sakın sarılmayın

Koronavirüs salgını başladığından beri evcil hayvanlarıyla yaşayan insanların zihnini kurcalayan soruya tüm dünyadan bilim insanları yanıt arıyordu. Kovid-19 evcil hayvanlarımıza bulaşır mı? Bulaşırsa neler olur? Nelere dikkat etmeliyiz? Bu sorunun cevabı maalesef İngiltere'de Kovid-19'dan gerçekleşen ilk evcil kedi ölümüyle birlikte yeniden gündeme geldi.

Birleşik Krallık'ta bir ilk olan vakada bir evcil kedi Kovid-19 enfeksiyonu nedeniyle öldü. Uzmanlar ise şüpheleri doğrulayan bu vakadan sonra insanlardan evcil hayvanlarına sarılmamalarını istedi.

Henüz 4 aylık olan Ragdoll cinsi kedi sahibinden koronavirüs kaptıktan sonra zatürre sonucu öldü.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER