Bill Gates'ten İklim Zirvesi açıklaması: Dünyayı kurtaracak üç formülü açıkaladı!

Microsoft'un kurucusu, iş insanı Bill Gates sadece teknoloji yatırımı yapmakla kalmıyor koronavirüs salgını ve iklim krizi gibi konularda da sürekli yaptığı açıklamalarla dünyada gündem olmaya devam ediyor. ABD’nin ev sahipliğinde sanal ortamda yapılan İklim Zirvesi'nde konuşan Bill Gates, dünyayı bekleyen büyük tehlikeden nasıl korunacağımızı anlatan bir yazı yayınladı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Bill Gates'ten İklim Zirvesi açıklaması: Dünyayı kurtaracak üç formülü açıkaladı!

İklim değişikliği artık sadece değişlik olmaktan çıkarak dünyanın geleceği için en büyük tehditlerden biri haline geldi ve son yıllarda 'İklim Krizi' adını saldı. ABD Başkanı Joe Biden’ın ​​​​​​​26 Mart’ta 40 dünya liderine gönderdiği davet üzerine ABD’nin ev sahipliğinde sanal ortamda yapılan İklim Zirvesi ise 22 ve 23 nisan tarihlerinde gerçekleştirildi.

40 LİDER DÜNYA İÇİN BULUŞUTU

Küresel iklim krizinin ele alınacağı, Türkiye, ABD, Rusya ve Çin’in aralarında olduğu 40 dünya liderinin katıldığı Dünya Günü Zirvesi, ABD Başkanı Joe Biden’ın ev sahipliğinde koronavirüs nedeniyle videokonferansla yapıldı. Zirvede iklim krizinin azaltılması için atılması gereken adımlarla ilgili öneriler tartışıldı. Zirve, kasım ayında Glasgow’da yapılması planlanan Birleşmiş Milletler Küresel Isınma Konferansı (COP-26) için başlangıç niteliği taşıyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER