Çin, yaklaşık 40 günlük Bahar Bayramı tatiline Kovid-19 salgınının gölgesinde giriyor

Çin'in kullandığı geleneksel 12 hayvanlı ay takvimine göre 12 Şubat’ta "Fare Yılı" geride bırakılarak "Öküz Yılı"na girilecek.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Çin, yaklaşık 40 günlük Bahar Bayramı tatiline Kovid-19 salgınının gölgesinde giriyor

Çin'de milyonlarca kişi, yılın en önemli tatili görülen Bahar Bayramı (Çuncie) tatiline yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının gölgesinde alınan sıkı tedbirlerle giriyor.

Ülkenin kullandığı geleneksel 12 hayvanlı ay takvimine göre 12 Şubat’ta "Fare Yılı" geride bırakılarak "Öküz Yılı"na girilecek.

Çin Yeni Yılı'yla dünyanın en büyük insan hareketi olarak da adlandırılan Bahar Bayramı yolculuğu (Çunyün) için bir haftalık yeni yıl tatilinin önünden ve arkasından alınan izinlerle tatil 40 güne kadar çıkıyor. Ülkede bugün başlayan tatil 8 Mart’a kadar devam edecek.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER