Libya hükümeti: Operasyonlarımızda sivil noktaları hedef almıyoruz

Libya hükümeti, ülkenin doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin darbeci lideri Halife Hafter'e bağlı milislere yönelik operasyonların sürdüğünü, harekât sırasında sivil noktaların hedef alınmadığını açıkladı.

VATAN VATAN
Libya hükümeti: Operasyonlarımızda sivil noktaları hedef almıyoruz

Libya hükümetinin resmi sosyal medya hesabından yapılan açıklamada,  başkent Trablus’un güneybatısındaki Vatiyye Hava Üssü başta olmak üzere birçok  bölgede ordunun operasyonlarına devam ettiği belirtildi.   Açıklamada, üsse yapılan operasyonla "paralı askerler ve milislerin  barınağı, sivillere yönelik hava saldırılarının kaynağı durumundaki Vatiyye  Askeri Hava Üssü'nün etkisiz hale getirilmesinin amaçlandığı" kaydedildi.   Açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verildi: "Bizler operasyonlarımızda bir şehri veya sivil noktaları hedef  almıyoruz. Bilakis bizim hedefimiz tüm şehirlerimizin ve bölgelerimizin tehditten  uzak şekilde güvenlik ve huzur içinde yaşaması."   Libya hükümeti, operasyonlarının, "Libyalıların demokratik ve sivil  devlet arzularını hüsrana uğratan vesayetçi askeri projenin sona erdirilmesi  yolunda, yalnızca saldırgan güçler ve onların paralı askerlerine karşı olduğunu"  vurguladı.   Libya ordusu 25 Mart'ta "Barış Fırtınası" operasyonunu başlatmış, 13  Nisan'da da Trablus'un batısındaki 7 belde ve bir şehri Hafter milislerinden geri  alarak, başkentten Tunus sınırına kadarki sahil şeridinde üç bin kilometrekarelik  alanı milislerden temizlemişti.   Çölün ortasında geniş ve korunaklı bir askeri alan olan Vatiyye, 7 ila  10 bin askerlik kapasitesiyle stratejik önem taşıyor.   Libya ordusu, yakın zamanda Hafter milislerinin işgalindeki üsse  yönelik operasyon başlatmış ancak daha sonra operasyona ara vererek üssün  kuşatılmış durumda kalacağını bildirmişti.  

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında VATAN internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER