Ankara’dan tepki yağdı: '‘Hesap sorulmalı’

Ankara’dan Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yönelik küfürlü manşet atan Yunan gazetesine tepki yağdı.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Ankara’dan tepki yağdı: '‘Hesap sorulmalı’

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Yunan mevkidaşı Stelios Petsas’a bir mektup göndererek, ‘Yunan hükümetini utanmaz hareketin sorumlularından hesap sormaya’ çağırdı. Altun mektubunda şöyle dedi:

“Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti adına, aşırı sağ bir yayının ön sayfasında Cumhurbaşkanımız Sayın Erdoğan’a yönelik hakaretlerin yayımlanmasını en güçlü biçimde kınıyorum. Türkiye, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın dün yaptığı açıklamayı memnuniyetle karşıladı. Öte yandan bu tür hakaretlerin Yunan Ceza Kanunu’na göre cezaya tabi olduğunu vurgulamak istiyor; Yunan hükümetini bu utanmazca ve acınası hareketin sorumlularından hesap sormaya çağırıyorum. Yabancı bir lidere hakaret etmek ancak çaresizliğin ve mantıktan yoksunluğun bir işareti olabilir. Bu, ne basın özgürlüğünün ne de ifade hürriyetinin kapsamına girmemektedir.”

GEREKEN DERSİ VERME KUDRETİMİZ VAR

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER