Büyük Tarabya"Dan "Grand Tarabya"Ya

Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez mekanı Büyük Tarabya Oteli, The Grand Tarabya adıyla yeninden hizmete açıldı.

F5HABER F5HABER
Büyük Tarabya"Dan "Grand Tarabya"Ya

Yeşilçam filmlerinin vazgeçilmez mekanı Büyük Tarabya Oteli, The Grand Tarabya adıyla yeninden hizmete açıldı.

Bayraktarlar Holding tarafından satın alınmasının ardından yeniden inşaa sürecine giren Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı otellerinden Büyük Tarabya Oteli, The Grand Tarabya adıyla açıldı.

EŞİM, 'İNŞALLAH KAZANAMAZSIN' DİYEREK, BENİ YOLCU ETTİ

Otelin açılışına ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan Bayraktar Holding Yönetim Kurulu Başkanı İzzet Bayraktar, Tarabya Oteli'nin uzun tarihi boyunca çok önemli bir değer haline geldiğini belirterek, "Hem İstanbulluların, hem dünyanın, hem de Türkiye'nin dört bir yanından gelen misafirlerin unutulmaz zamanlar yaşadığı bir mekan haline gelmiştir. Türkiye'nin ilk 5 yıldızlı otellerinden biri olarak hizmete giren otel, tarihi boyunca adından söz ettirdi. Bunun sonrasında uzun bir süre hizmet dışı kalan otelin satışa sunulduğu haberi beni çok heyecanlandırdı. Bir çoğunuzun yakından takip ettiği ihale sürecinde dokuz şirket arasında en yüksek teklifi vererek ihaleyi kazandık. Çocuklarımdan gizli katıldığım bu ihale benim için oldukça önemliydi. Eşimin 'İnşallah kazanamazsın' diyerek, beni yolcu ettiği ihaleye katılırken tek düşüncem vardı, bu kadar önemli bir kültürel miras olan bu otelin milli kalabilmesi. Bunu başarmış olmak benim için büyük bir gurur kaynağı. Uzun bir hazırlık sürecinin ardından geriye dönüp baktığımda, iş hayatımdaki en önemli yatırımlar arasında The Grand Tarabya Oteli olduğu söyleyebilirim" dedi.

Bayraktar, otelin, yeniden inşa sürecinde yabancı otel zincirlerinin Tarabya Oteli'ne ilgisinin devam ettiğini anlatarak, "Bize sundukları şartlar misyonumuz ve değerlerimizle istediğimiz gibi örtüşmedi. İşletmenin haklarının onlarda olmasını, isminin değiştirilmesini kabul etmemizi beklediler. Tarabya Oteli'nin milli kalması için çıktığımız bu yolda, bu şartları kabul etmemiz mümkün değildi. Bugün burada köklü bir mirasın yeniden doğuşuna tanıklık ediyorsunuz. İstanbul için çok önemli bir yapı, tüm gelenekleri ile beraber ancak modern ve daha güçlü bir şekilde, grubumuz öncülüğünde yeniden hayat buluyor. Dört yıl boyunca gece, gündüz Tarabya Oteli'nin yeniden doğması için çalıştık" diye konuştu.

YEŞİLÇAM EMEKTARLARI OTELDE BULUŞACAK

The Grand Tarabya Oteli'nin Genel Müdürü Bora Göymen de oteli satın aldıklarında önemli bir tarihi ve mirası da devraldıklarının farkında olduklarını dile getirerek, "Buna yakışan yeni bir projeyle çıkmak da bu aşamada çok önemliydi. Tarabya Oteli'nin Türkiye'nin en önemli birkaç otelinden biri olduğu günler bizim için çıkış yoluydu. Bu kapsamda, aslında bir yenileme değil, yeniden inşa sürecine girdik. Geçmişten gelen mirası korurken, yapıya modern bir dokunuş kazandırmayı, günümüzün beklenti ve ihtiyaçlarına cevap verebilmesini göz önünde bulundurduk. 350 milyon dolarlık yatırımla yeniden inşa ettiğimiz The Grand Tarabya'yı, eşsiz manzaralı 248 lüks odası, tasarımı, tarihi dokusu ve uluslararası hizmet standartlarıyla hizmete açtık" dedi.

Tarabya Oteli'nin sadece İstanbul için değil, Yeşilçam için de ayrı bir yere sahip olduğunu söyleyen Göymen, "Otel, Türk sinemasının en önemli oyuncularının başrollerini paylaştığı pek çok filmin seti olarak hafızalarda kendine yer etti. Böyle bir değeri devralmış olmak bize sonsuz gurur verdiği gibi, geleneği taşımak da önemli bir sorumluluk getiriyor. Bu nedenle hem Yeşilçam, hem de onunla ilgili oyuncular ve emeği geçenleri, The Grand Tarabya olarak onurlandırmaya devam edeceğimizi belirtmek isterim. Düzenleyeceğimiz etkinliklerle Yeşilçam emektarlarını otelimizde buluşturmak, sinemamızın yapıtaşlarını oluşturanları burada ağırlayarak o nostaljiyi hem kendimiz, hem misafirlerimiz, hem de onlar adına yaşamak bazı planlarımız arasında yer alıyor" diye konuştu. Göymen, bu yıl için yüzde 50 civarında doluluk hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

TARABYA TOKATLIYAN OTELİ

(DHA - Dilhun GENÇDAL - Timur TARLIĞ)
SONRAKİ HABER