Ankaralılar Ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Sergisi Açıldı

Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı eski Türk sanatları eserlerinden oluşan sergi açıldı.

F5HABER F5HABER
Ankaralılar Ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Sergisi Açıldı

Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı tarafından açılan kurslara katılan kursiyerlerin yaptığı eski Türk sanatları eserlerinden oluşan sergi açıldı.

İpek Yolu Sanatevi'nde açılan sergide Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı kursiyerlerinin tezhip, çini, ebru eserleri sergilenirken, sergiyi gezmeye gelen sanatseverlere kursiyerler tarafından ebru sanatı tanıtıldı. Serginin açılışını Ankaralılar ve Ankara'yı Tanıtma Vakfı Başkanı ve eski Sağlık Bakanı Halil Şıvgın ve kurs eğitmenleri yaparken, sergilenen eserleri CHP Ankara Milletvekili Levent Gök ve sanatseverler ilgi ile inceledi. Şıvgın, serginin açılışında yaptığı konuşmada, Türk kültürü ve geleneklerini sergileyen bir çalışma yaptıklarını belirtti. Ankara'nın Türk tarihinin önemli dönüm noktalarını teşkil ettiğini kaydeden Şıvgın, Osmanlı'nın Ankaralı olduğunu anlattı. Şıvgın, Ankara'nın tarihinden bahsederek, 1402 yılında Osmanlı'nın dağılması döneminde seğmenlerin Ankara'da bir araya geldiğini ifade etti.

Şıvgın, vakıf bünyesinde kurs açtıklarını belirterek, kursiyerlerin yaptıkları eserleri çeşitli yerlerde sergileyeceklerini ifade etti. Şıvgın, "Eserlerimizin orijinal yapılışları Türklerin, özellikle Uygurların başlattıkları çalışmanın İslam sonrası İslam yapısına uygun hale getirilmesinden kaynaklanan eserlerdir" ifadelerini kullandı.

Vakfın birçok kültürel faaliyet yaptığını söyleyen Şıvgın, "Bu sene Ankara'nın başkent oluşunun 90. yılı dolayısıyla 30 ayrı noktada 30 ayrı konferans, sempozyum gibi etkinlikler yapacağız. Bunlar ‘Ankara'nın başkent oluşunun 90. yılında Ankara', ‘Cumhuriyetin 90. yılında Ankara', eğitim, sağlık, kültür, spor gibi konuları içerecek. Her konuda toplantı yaparak Ankara'nın başkent oluşunun duyarlılığını dile getireceğiz" diye konuştu.

Ankara'yı kültür, eğitim, sağlık merkezi olarak niteleyen Şıvgın, "Bugün Ankara'da 300 bine yakın üniversite öğrencisi var. 15'e yakın üniversite var. Sadece üniversiteye giden öğrenci sayısı 300 bin. Ankara sağlık alanında hem Türkiye'nin hem de bölgenin, hatta dünyanın en önemli merkezlerinden birisi olacak. Çünkü biz doktorlarımıza güveniyoruz. Fiyat olarak da kaliteli hizmet veren ülkelerin önündeyiz. Düşük fiyatla kaliteli hizmet üretebiliyoruz" şeklinde konuştu.

SONRAKİ HABER