Takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi... Kadirova dosyası kapandı

AK Parti Milletvekili Şirin Ünal’ın evinde bakıcı olarak çalışan Özbek vatandaşı Nadira Kadirova’nın şüpheli ölümüne ilişkin sürdürülen soruşturmada verilen takipsizlik kararına yapılan itirazı, Ankara 2. Sulh Ceza Hakimliği reddetti. Kararda, verilen kovuşturmaya yer olmadığına ilişkin kararın, “usul ve yasaya uygun olduğu” belirtildi. Verilen ret kararın kesin karar olduğuna da işaret edildi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Takipsizlik kararına yapılan itiraz reddedildi... Kadirova dosyası kapandı

Ünal’ın evinde bakıcı olarak çalışan Kadirova, 23 Eylül 2019 günü kendisine ait odada silahla vurularak, hayatını kaybetmişti. “Cinayet mi intihar mı” tartışmasına neden olayla ilgili başlatılan soruşturmada, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı 3 Mart tarihinde takipsizlik kararı vermişti.

SAVCILIK İNTİHAR DEMİŞTİ

Takipsizlik kararında, “Nadira Kadirova’ya yönelik cinsel saldırı iz ve emaresine rastlanılmamıştır. Olay tarihinde Nadira Kadirova’nın bulunduğu odanın kapılarını içeriden kilitleyerek odada yalnız başına iken daha önceden alarak odada sakladığı Baretta marka silahı kalp üzerine dayayıp bir el atış yapmak suretiyle intihar ettiği ve kaldırıldığı hastanede vefat ettiği, onu intihara azmettiren, teşvik eden, intihar kararını kuvvetlendiren ve intiharına herhangi bir şekilde yardım eden kişi yada kişilerin bulunmadığı anlaşılmıştır” denilmişti.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER