Şok mangası nedir?

Şok mangası, Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde yer alan Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları içerisinde yer alan hazır kıta birimleridir. Gece ve gündüz hazır olarak bekleyen şok mangası içerisinde genellikle bir amir ve 10 asker bulunmaktadır. Şok mangası, ilk müdahaleyi yapabilme adına karakol ya da birlik içerisinde giriş çıkış bölgelerinin en yakınında konuşlanmaktadır. İşte, şok mangası hakkında merak edilen detaylı bilgiler

HÜRRİYET HÜRRİYET
Şok mangası nedir?

Normal şartlarda nişancılık ve yakın temas gibi hususlarda en iyi askerlerden oluşması gereken şok mangası, gün içerisinde yelekli ve teçhizatlı olarak görev almaktadırlar. Normal askerlere göre ayrı bir koğuş içerisinde bulunan şok mangası koğuşu, genellikle binanın en alt katında çıkışa en yakın noktada yer almaktadır. 

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER