Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Kuraklığın asıl nedeni nüfus artışı ve aşırı talep

Türkiye’de yağışsız geçen günler ve baraj doluluk oranlarındaki düşüş, iklim değişikliğini yeniden gündeme getirdi. Kuraklık ve Su Yönetimi panelinde konuşan Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, su sıkıntısı ve kuraklık konusunda asıl nedenin iklim değişikliği değil, nüfus artışı ve aşırı talep olduğunu söyledi. Su Vakfı Başkanı Prof. Dr. Zekai Şen de, kuraklık riskini en aza indirmek için yağmur suyunun depolanmasına ve yer altı barajlarının yapılmasına işaret etti.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu: Kuraklığın asıl nedeni nüfus artışı ve aşırı talep

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi (FSMVÜ) Mühendislik Fakültesi ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı tarafından üniversitenin YouTube hesabında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fevzi Yılmaz moderatörlüğünde gerçekleşen Kuraklık ve Su Yönetimi paneline, Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ve Prof. Dr. Zekai Şen konuk oldu.

“ASIL NEDEN YÜKSEK NÜFUS VE AŞIRI TALEP”

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, su sıkıntısı ve kuraklık konusunda sadece iklim değişikliğinin suçlanmasının doğru olmadığı belirterek;

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER