Tahliye edilen Afgan mülteci Fransa'da gözaltına alındı

Taliban'la bağlantılı olduğu şüphesiyle gözaltına alınan kişinin Fransa'nın Kabil Büyükelçiliğinin tahliyesi konusunda büyük yardımı dokunduğu aktarılıyor.

DÜNYABÜLTENİ DÜNYABÜLTENİ
Tahliye edilen Afgan mülteci Fransa'da gözaltına alındı

Fransa’da, Afganistan’dan tahliye edilen 1 Afgan, Taliban'la bağlantılı olduğu şüphesiyle gözaltına alındı.

Hükümet Sözcüsü Gabriel Attal, Afganistan'dan tahliye edilen ve dün Taliban'la bağlantılı oldukları şüphesiyle gözlem altında tutulan 5 Afgan'dan birinin gözaltına alındığını açıkladı.

İçişleri Bakanı Gerard Darmanin, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 5 Afgan'ın şüpheleri gidermek için gözlem altına alındığını, güvenlik kontrollerinin bu kişiler Fransa'ya gelmeden tamamlandığını belirtti.

Gözaltına alınan kişinin, Fransa'nın Kabil Büyükelçiliğinin tahliye edilmesinde büyük yardımı olduğu öğrenildi.

Darmanin, dün, 5 Afgan'ın İç Güvenlik Genel Müdürlüğünce (DGSI) Taliban ile bağlantılı oldukları şüphesiyle gözlem altında tutulduğunu açıklamış; yetkililer, Bireysel İdari Kontrol ve Gözetim Önlemine (MICAS) tabi olduklarını bildirmişti.

Fransa, Kabil’den 5 uçakla çoğunluğu Afgan 600 kişiyi tahliye ettiğini duyurmuştu.

AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında DÜNYABÜLTENİ internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER