Kerkük'te DEAŞ saldırısı: 4 ölü

Irak'ın Kerkük kentinde terör örgütü DEAŞ'ın saldırıları sonucu 1'i polis, 4 güvenlik görevlisi hayatını kaybetti.

GASTE24 GASTE24
Kerkük'te DEAŞ saldırısı: 4 ölü

Irak Savunma Bakanlığı Özel Kuvvetler Tümgenerali Yahya Resul Abdullah, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Kerkük Ortak Operasyonlar Komutanlığı tarafından DEAŞ'ın konuşlandığı Gayda bölgesinde 3 yönden operasyon gerçekleştirildiğini ifade etti.

Abdullah, operasyonda 3 DEAŞ militanının öldürüldüğünü, yola döşenen bombanın patlatılması sonucu 1'i polis, 3'ü aşiret güçlerinden olmak üzere 4 güvenlik görevlisinin öldüğünü aktardı.

Tümgeneral Abdullah ayrıca, Salahaddin vilayetinin Mekişife beldesi ve Dicle Nehri'nin batısındaki kırsal bölgelerde yuvalanan DEAŞ kalıntılarına yönelik 4 koldan Haşdi Şabi ve ordu mensuplarınca operasyon başlatıldığını kaydetti.

DEAŞ, mart ayından bu yana yeni tip koronavirüs salgınının yayılmaya başlamasına eş zamanlı olarak, başta Salahaddin ve Kerkük olmak üzere Diyala ve Musul'a bağlı kırsal bölgelerde güvenlik güçlerine yönelik saldırılarını artırdı.

Kerkük kentinde dün düzenlenen operasyonda 9 DEAŞ mensubunun yakalandığı bildirilmişti.

Kaynak: AA

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında GASTE24 internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER