Türkiye'yi listeye eklediler! Negatif test alanlara kapıları yeniden açıyor...

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava yaptığı açıklamada negatif test sonuçlarıyla ülkeye girişlerin yapılabileceğini açıkladı. Listeye Türkiye de eklendi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
Türkiye'yi listeye eklediler! Negatif test alanlara kapıları yeniden açıyor...

Gürcistan Ekonomi ve Sürdürebilir Kalkınma Bakanı Natia Turnava, negatif PCR test sonucuyla Gürcistan'ı ziyaret edebilecek ülkeler listesine Türkiye'nin de eklendiğini bildirdi. Bakan Turnava, yapığı açıklamada, hükümetin aldığı kararla Türk vatandaşlarının aşı raporu getirmeden Gürcistan'a giriş yapabileceğini belirtti.

Türkiye'yi listeye eklediler! Negatif test alanlara kapıları yeniden açıyor... - Resim : 1

Turnava, "Gürcistan'a sadece negatif PCR testi ile seyahat edilebilecek ülkeler listesine büyük komşumuz Türkiye Cumhuriyeti'ni de ekledik." dedi. Kararın ardından uluslararası uçuş sayısının artacağını ve böylece ülkeye daha çok turistin gelmeye başlayacağını kaydeden Turnava, bunun piyasalara olumlu yansımaları olacağını vurguladı.

Türkiye'yi listeye eklediler! Negatif test alanlara kapıları yeniden açıyor... - Resim : 2

Gürcistan hükümeti, 29 Ocak'ta, sadece Avrupa Birliği (AB) ülkeleri, İsrail, İsviçre, ABD, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri ve Bahreyn vatandaşlarının Gürcistan'a aşı raporu getirmeden giriş yapabilmesine karar vermişti. Ülkeye sadece negatif PCR testi ile girebilen yabancılar, 3. gün bir kez daha Kovid-19 testini yaptırmak zorunda.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER