En Çok Kullanılan Cilt Gençleştirme İşlemleri

Zamanın durdurulamaması ve yaşlılığın ilk belirtilerini göstermesi ile insanoğlu gençleşmenin gerek doğal gerek estetik müdahalelerle nasıl mümkün olabileceğini araştırmaya ve bununla ilgili yeni yöntemler keşfetmeye çalışıyor. Medikal Estetik Uzmanı Dr. Biran Ekici, cilt gençleştirme işlemleri hakkında bilgi verdi.

HÜRRİYET HÜRRİYET
En Çok Kullanılan Cilt Gençleştirme İşlemleri

Yaşlılık önleyici kremler, cerrahi operasyonlar, lazer uygulamalar, dolgular, botoks, kök hücre tedavisi ve pek çok daha farklı yöntem daha canlı daha pozitif ve dinç görünmek için yapılıyor. Gençleşme etkilerinin en çok araştırıldığı yer ise kuşkusuz yüz bölgesi. Çünkü insanlar günlük hayatlarında ikili ilişkilerinde en çok yüzlerini kullanıyorlar ve en görünürdeki yer aslında yüzler. İnsanların sabah kalktıklarında ilk baktıkları yer de yine yüzleri. Bu nedenle yüzlerindeki ifade değişikliklerini zaman içinde değiştirmek isteyen kişiler cilt gençleştirme işlemleri ile bunu sağlamayı hedefliyorlar. Cilt gençleştirme işlemleri yaptırarak daha canlı daha dinamik bir yüze sahip olmak, kırışıklıklardan, güneş lekelerinden, cilt lekelerinden, siyah noktalardan kurtulmak bir noktaya kadar mümkün oluyor.

Botoks deri altına enjekte edilen bir ilaç diyebiliriz. Özellikle kırışıklığı bol olan bölgelere uygulanıyor. Kırışık olan bölgedeki boşluklar botoks serumları ile dolduruluyor ve daha gergin bir görüntü elde ediliyor.

Bir diğer cilt gençleştirme yöntemi dolgu yöntemi, özellikle dudak bölgesinde sıklıkla tercih edilen bu yöntem herhangi bir his kaybına neden olmadan daha dolgun dudaklara sahip olmanızı sağlıyor. Dudak çevreniz, dudağınız üzerindeki çizgiler vb. yüz bölgesi kırışıklıkları için ideal bir yöntem. Kullanılan dolgular 4-6 ay arasında vücut tarafından eritilerek dışarı atılıyor. Herhangi bir yan etkisi bulunmayan olumlu sonuçlar veren bir yöntem olarak biliniyor.

Önemli Not: Bu haber içerik ortaklığı kapsamında HÜRRİYET internet sitesinden, F5Haber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak geldiği şekliyle alınmıştır. Bu haberlerin hukuki muhatabı haber kaynaklarıdır. Haberlerle ilgili her tür şikayetinizi sikayet@f5haber.com adresimize gönderebilirsiniz.
SONRAKİ HABER